Més Països Catalans que mai: 100.000 persones es manifesten a València

 
Lluís Llach ha hagut d'actuar des d'un camió perquè l'Ajuntament no li ha permès la instal·lació d'un entarimat i la Diputació tampoc l'ha deixat actuar a la plaça de bous. Galeria de fotos

16/04/2011 22:18 Drets i Llibertats

La manifestació de València ha reunit unes 100.000 persones, segons Acció Cultural del País Valencià, i ha estat la mobilització més multitudinària dels últims 25 d'abrils. Els valencians i valencians han respost així a la censura del Govern de Francisco Camps de TV3 i l'intent d'ofegament econòmic d'ACPV.
 
mani-25abril_fotopratsicamps1
La part negativa de la mobilització han estat els intents de les institucions governades pel PP de dificultar l'acte final, amb l'actuació de Lluís Llach. Primer, l'organització havia demanat la plaça de bous per a l'actuació, però la Diputació va contestar negativament al·legant "problemes tècnics" i "la reforma de la plaça"; i després l'Ajuntament no ha permès la instal·lació d'un entarimat per a l'actuació, així que Llach s'ha vist obligat a actuar des d'un camió. Tot i això, la manifestació ha estat un èxit i ha millorat totes les expectatives, fins al punt que ha tingut dificultat per a iniciar el seu recorregut durant els primers 100 metres.
 

L'ampli suport de la convocatòria i la solidaritat mostrada amb els intents del Govern de Francisco Camps de censura i persecució política i econòmica, així com l'extraordinària resposta ciutadana, ha desbordat totes les previsions i ha deixat xicotet el carrer Guillem de Castro, ja que la manifestació enllaçava les dues Torres de Quart i Serrans amb una densitat altíssima i a més la gent omplia els carrers laterals. La participació de Carles Santos dirigint la Banda de Música de Bellreguard, l'actuació de Feliu Ventura i el parlament llegit per l'actriu Pepa López han completat el programa.

177165_bloceiDe la seva banda, l'esquerra independentista ha participat de la mobilització amb el lema "Construïm la unitat popular construïm els Països Catalans" que feia referència a la necessitat d'articular una resposta social als atacs nacionals i socials que estan patint les classes populars arreu del país. El bloc de l'esquerra independentista ha congregat milers de pesones de totes les edats que no han deixat de cridar consignes per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. La manifestació ha recorregut el centre de València fins aplegar a les Torres de Serrans on hi ha hagut l'actuació musical del mític Lluís Llach. 

  La mobilització ha estat precedida per un acte polític de l'esquerra independentista als jardins annexos a les Torres de Quart. El míting ha comptat amb parlaments d'Aina Tarrasó del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Gonçal Bravo de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), i Alexandre Ordinyana d'Endavant (OSAN). En l'acte polític els independentistes han posat èmfasi en les retallades que s'estan pntint en matèria de drets socials i llibertats. Els independentistes han advertit contra la tendència recentralitzadora de l'estat espanyol en el context actual de crisi capitalista. Així, els portaveus independentistes mani-25abril_fotopratsicamps3han assegurat que en els propers anys dos projectes antagònics s'enfrontaran les retallades nacionals o la conquesta de la independència.

 

Riuada d'estelades a Llíria

Les organitzacions juvenils de l'esquerra independentista han obert la jornada reivindicativa amb una marxa a Llíria. La capital del Camp del Túria ha viscut una combativa manifestació convocada per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i Maulets La mobilització ha acabat amb un concorregut acte polític que ha servit per escenificar els avanços en la unitat d'acció dels joves independentistes que han cridat contra el capitalisme i per la llibertat dels Països Catalans.

 

Per saber-ne més:

Galeria de fotos 

Notícia de la manifestació emesa per TV3 

Vídeo de l'actuació de Lluís Llach

16 d'abril: El País Valencià és el nostre país

Continua el clam popular arreu de la nació per veure TV3 al País Valencià

 

{youtube}CdIz1Ue1pkA{/youtube}

{youtube}ZovSOv77xO0{/youtube}

{youtube}KcPNNEYne-A{/youtube}

{youtube}MW2HxBTuJMA{/youtube}

{youtube}bsE6v_vIgtg{/youtube}

{youtube}hnNTjRNuDuQ{/youtube}