L'MDT edita un opuscle sobre el marxisme

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha fet públic un opuscle sobre el marxisme. El document, titulat "En defensa del marxisme" arriba cinc mesos després que l'organització celebrés les seves XXV Trobades Independentistes, on aquest corrent teòric hi tingué una dedicació especial.

L'opuscle, de 40 pàgines d'extensió, defineix el marxisme, explica què és el materialisme, analitza les relacions socials i el sistema productiu, així com el fet nacional i l'opressió nacional. Al seu torn, aprofundeix en el significat del materialisme militant i la dialèctica i dedica un capítol als dogmatismes i als apriorismes. 

16/04/2011 23:13 Economia

trobades2També ensenya a distingir entre tàctica i estratègia, examina les contradiccions de cada conjuntura i analitza el capitalisme i el que genera, com ara les classes socials. D'altra banda, concreta en l'anàlisi de les classes socials als Països Catalans i el seu posicionament així com la seva lluita nacional. A més, resumeix què és el socialisme utòpic, les necessitats dels partits comunistes i menciona algunes experiències històriques. Cal destacar també els capítols dedicats a errors i desviacions, al reformisme, al tacticisme i a l'esquerranisme.

A les trobades celebrades el passat mes de novembre a Pontons, Xavi Oca, membre de l'MDT, va fer un repàs als debats i aportacions respecte la vigència del marxisme, la reivindicació del materialisme i la dialèctica davant de visions retrògrades, parcials o simplistes del món. En aquest sentit, també va abordar la necessitat dels partits comunistes com a agents de lluita ideològica, dinamitzadors del moviment i gestors de les contradiccions entre tàctica i estratègia.

Per saber-ne més:

Les Trobades Independentistes es consoliden com un espai de debat del moviment d'alliberament català 

Trobades Independentistes, 25 anys oferint a l'independentisme un espai de debat i formació 

L'MDT organitza les XXIV Trobades Independentistes el proper cap de setmana