Homenatge a Oriol Solé Sugranyes en el 35 aniversari del seu assassinat

El 5 d'abril de 1976, 29 presos polítics que, entre tots, sumaven més de 1.500 anys de condemna, s'evadien de la presó de Segovia, utilitzant un túnel que havien anat excavant els últims quatre mesos. A l'endemà, l'Oriol fou assassinat durant la fugida.
 
El proper dissabte a les 17.30h a l'Anònims (Ricomà, 57) de Granollers tindrà lloc l'homenatge a Oriol Solé Sugrayes.

25/04/2011 01:08 Drets i Llibertats
L'acte comptarà amb la participació de  Carles Garcia i Solé, ex-membre del FAC,  que va participa a la fuga de la presó de Segovia i va aconseguir passar els Pirineus;  de Jordi Solé Sugranyes, germà de l'Oriol, ex-membre del MIL i de David Castillo, poeta i agitador cultural, que tindrà cura de la presentació i recitarà uns poemes. També es podrà veure la pel·lícula "La fuga de Segovia" de Imanol Uribe 1981.
 

Dels 29 fugats, cinc eren catalans, Josep Lluís Pons Llovet i Oriol Solé i Sugranyes (MIL), Ramon Llorca i López i Carles García Solé (FAC) i Frederic Sánchez Juliachs (PCE(i)).
 
En les 24 hores posteriors, Oriol Solé i Sugranyes fou mort en un tiroteig al bosc de Sorogain i el grup de 21 que anava amb ells decidí entregar-se. Els dies 7 i 8 d'abril bascos foren detinguts a Aoiz i a Itoiz. Els quatre que restaven (Carles García Solé, Mikel Lascurain, Koldo Aizpúrua i Jesús María Muñoa) s'amagaren a una casa a Espinal fins que pogueren passar la frontera. Un cop a França, foren confinats pel govern francès a l'illa de Yeu fins que es decretà l'amnistia del 1977 i pogueren tornar.
 
Oriol Solé i Sugranyes era membre del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL)