Munten un menjador amb un televisor sense TV3 davant de les Corts Valencianes

Un sofà al carrer, guarnits amb pijames i una televisió sense TV3. Amb aquest atrezzo, i com si d'una casolana obra de teatre es tractés, una vintena d'activistes independentistes valencians van realitzar una acció sorpresa a les portes de l'edifici de les Corts Valencianes, aixecant així l'expectació mediàtica i veïnal.

Els actors van representar, mitjançant una performance visual, l'atac a la llibertat d'expressió i a la llengua catalana que suposa per als ciutadans i ciutadanes del País Valencià el tancament de les emissions del canal TV3.

03/03/2011 09:47 Drets i Llibertats

 

img_1402Amb una decoració semblant a la de qualsevol saló de casa familiar (amb un sofà, una taula i una televisió amb el logotip de TV3) i diverses persones simbolitzant una família valenciana amb la boca, els ulls i les oïdes tapades, els activistes han volgut denunciar el que consideren "una greu agressió als drets i les llibertats de totes les ciutadanes valencianes, que veuen com se lis impedeix escoltar, veure o parlar en la seua llengua pròpia".

 

Així, no han mancat les referències als partits polítics PP i PSOE, així com a l'estat espanyol, als quals han acusat de "corruptes i censors", "còmplices" i "assassins de la nostra llengua". També han demanat "llibertat d'expressió" i "no a la censura", alhora que anunciaven que "volem veure TV3".

 

Després d'una llarga estona representant la "família censurada" amb una gran pancarta que pregava "Llibertat d'expressió als Països Catalans. No a la censura" i repartint fulles informatives a tothom que s'apropava, finalment els membres d'aquests col·lectius van abandonar la seu de Les Corts Valencianes.

Per saber-ne més:

Continua el clam popular arreu de la nació per veure TV3 al País Valencià