Els sindicats d'ensenyament manifesten que les retallades dibuixaran un escenari de conflicte

Els sindicats de l’ensenyament públic, volen fer notar al Departament que l’aplicació de les retallades anunciades, a més d’incrementar el malestar i la desafecció del professorat i el rebuig de tota  la comunitat educativa, dibuixaran un escenari de conflicte. En aquest sentit manifesten que s'hi oposaran i prendran les mesures de mobilització que siguin necessàries.
 
Tot i així, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i  CGT contiinuen apostant pel diàleg i la negociació. És per això que demanen a la consellera una reunió urgent. 

19/03/2011 19:21 Cultura
Amb l'objectiu de començar a parlar de diversos temes pendents, de les prioritats en educació per tal d’evitar que totes aquelles novetats que està comunicant a la premsa i que afecten directament les condicions de treball del professorat i el bon funcionament dels centres educatius es tirin endavant. I per això plantegem les següents prioritats:
 
- Restituir als centres les quantitats econòmiques retallades, i un pla de recuperació d’allò perdut en els últims anys.·       
- Recuperar i ampliar les plantilles dels centres i dels serveis educatius que han estat darrerament reduïdes, per tal de poder donar l’atenció necessària a tot l’alumnat. ·       
- Recuperar les condicions laborals i salarials afectades de tots els/les  professionals de l’educació.
 
Les organitzacions sindicals fan una crida una crida al professorat, a tots els i les professionals de l’educació,  a les ampes i  als consells escolars a  analitzar i rebutjar les mesures promogudes per la consellera  i el govern.
 
També anima a cercar resolucions unitàries de denúncia de les retallades  i enviar-les al Departament d’Educació, als ajuntaments i al síndic de greuges. 
 
Consideren que  no poden acceptar que les retallades acabin afectant la contractació de personal ni suposin haver de recórrer al copagament dels serveis.
 
Per la seva banda, els sindicats es comprometen a buscar suports i complicitats entre les entitats i organitzacions socials i ciutadanes interessades en la defensa dels serveis públics i dels drets socials de la ciutadania per tal d’impedir l’aplicació d’aquestes polítiques.