Els antiavalots desallotgen violentament els joves acampats a Grącia

Diversos agents antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat aquest dimarts a les dues de la matinada el desallotjament de l'acampada juvenil que va iniciar ahir la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) a la plaça de la Vila, davant la seu del Districte, per protestar contra la privatització del Casal de Joves La Fontana.

Avui a dos quarts de vuit del vespre s'ha convocat una concentració a la Plaça de la Vila de Gràcia per protestar contra el desallotjament violent de l'acampada de la plataforma d'entitats juvenils que reivindicava l'autogestió del casal.

29/03/2011 09:44 Drets i Llibertats

naciodigital Unes vuit furgonetes de la policia municipal acompanyades per dos camions de BCN Neta van irrompre a la zona i van ruixar el terra amb aigua per provar de fer aixecar la seixantena de joves concentrats, sense aconseguir-ho.

Els joves havien tret la vintena de tendes acampades passades la mitjanit, després de l'amenaça policial de treure-les i havien optat per fer vivac. Davant l'oposició dels protestants, els agents de la Guàrdia Urbana van treure els joves un a un entre moments de tensió creixent, insults proferits pels agents i càrregues policials puntuals. Segons ha explica la plataforma, els joves havien fet cas de la Guàrdia Urbana i havien recollit les tendes, estaven asseguts en silenci i amb l'excusa de netejar van ser trets a la força.

Els i les joves de la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia -integrada per esplais, associacions juvenils i ateneus- van acampar ahir vint tendes i pretenien acampar fins dijous amb diferents activitats socioculturals, de lleure i divulgatives.

La PEJG té previstes activitats i mobilitzacions des d'avui i fins a dijous per seguir demandant la gestió del Casal. A més, han lliurat 2.900 signatures al regidor del Districte, que s'ha negat a obrir cap procés negociador i ha optat per la repressió policial.

 

{youtube}vzDxum-1NgA{/youtube}

{youtube}YgfQ-1sIufw{/youtube}

{youtube}POYqNQl2Y5g{/youtube}

{youtube}6wgj_OzWCis{/youtube}

 

Per saber-ne més:

El jovent gracienc acampa davant la seu del Districte