Debat entre candidats entorn dels abocadors tòxics a Cerdanyola del Vallès

 La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors ha organitzat un debat amb els candidats i candidates a l’alcaldia de les vuit principals formacions polítiques d'aquesta població del Vallès per conèixer de primera mà les respectives posicions sobre el tema i les solucions que proposen per eliminar els riscos que suposen els abocadors per a la salut pública. La cita serà dijous 7 d’abril, a les 19 hores, a la sala Altis.

 El diversos abocadors existents a Cerdanyola són un dels principals pols de reivindicació en aquesta localitat, fortament castigada per la contaminació i les malalties que provoquen.

 

31/03/2011 18:00 Territori

Aquesta plataforma ha convidat  els candidats i candidates a l’alcaldia del PSC, ICV-EUiA, CiU, PP, ERC, Compromís per Cerdanyola, Ciutadans i Gent per Bellaterra perquè participin en un debat entorn dels abocadors tòxics. Es tracta de les vuit formacions que van obtenir més vots en les darreres eleccions municipals

L’objectiu de la Plataforma és obtenir, a través d’un debat àgil, amb preguntes concretes i respostes concises, la posició clara i sense ambigüitats de les vuit formacions polítiques respecte a la problemàtica dels abocadors i les solucions que proposen. Un dels integrants de la Plataforma, Roger Caballé, parlava de la perversió del sistema que ha originat el problema dels abocadors a Cerdanyola, ”un sistema que permet fer negoci, amb els corresponents beneficis, amb la gestió dels residus. Una perversió que augmenta quan la gestió té carències de control i transparència i els beneficis tapen els possibles riscos i perills per la salut pública”.

El debat l’obrirà i tancarà el representant de la Plataforma, Roger Caballé, i serà moderat per Albert Turón, que formularà un màxim de cinc preguntes als candidats i candidates. Hi haurà una fila zero amb representants d’entitats ecologistes que tindran prioritat a l’hora de formular les preguntes una vegada acabades les rodes d’intervencions de la primera part. Finalment, el públic assistent formularà les seves preguntes. La integrant de la Plataforma, Rosa Guallar, explicava que es busquen “respostes concretes i clares, per això es limita el temps de les intervencions amb un màxim de 2 minuts per a cada representant polític”.

 Cap dels representants polítics que assistirà al debat coneix les preguntes que es formularan. El debat versarà estrictament sobre els abocadors, marcat per l’actualitat de l’abocador Elena i el clot de Can Fatjó dels Aurons. Com remarcava un dels membres de la Plataforma, Albert Lázaro, “en cap cas s’entrarà a discutir sobre els diversos models de creixement urbanístic de la Plana del Castell”.

Els organitzadors han exigit l’assistència dels candidats i candidates a l’alcaldia de cada formació política i no s’admeten substituts. En cas que qualsevol candidat o candidata no assisteixi, es mantindrà la seva cadira buida. El debat sobre els abocadors es retransmetrà en directe per Cerdanyola Ràdio i el cartell anunciador és obra d’Edu Ortiz, conegut dibuixant local.

Per saber-ne més:

La denúncia de la toxicicitat dels abocadors de Cerdanyola arriba als grans mitjans Llibertat.cat

La CUP de Cerdanyola denuncia la cortina de fum en el en pla de "neteja" dels residus de fibrociment Llibertat.cat

 Els abocadors tòxics fan detonar una crisi governamental a Cerdanyola Llibertat.cat

Un especialista mèdic confirma que els abocadors de Cerdanyola suposen un risc per a la salut Llibertat.cat

 Una xerrada d'un especialista mèdic posarà al descobert els perills dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Jornada de les CAV sobre la política de residus a Badia del Vallès Llibertat.cat

Demanen que es faci públic l'informe sobre la toxicitat dels abocadors a Cerdanyola Llibertat.cat

Ofensiva en la lluita contra els abocadors tòxics a Cerdanyola del Vallès Llibertat.cat

Mobilitzacions a la capital de La Plana contra els abocadors de tòxics Llibertat.cat

Un miler de persones es manifesten a Castelló contra els abocadors de residus tòxics Llibertat.cat

Acció reivindicativa a Cerdanyola del Vallès contra els abocadors Llibertat.cat

El video de l'Ecoparc 2 ja és a la xarxa: una prova del fracàs del model actual de residus Llibertat.cat