Organitzen concentracions de suport als dos independentistes detinguts per la Diada de Mallorca

El grup de suport als dos detinguts a la manifestació de la Diada de Mallorca, David Pujol i Guillem Colom, han convocat jornades de protesta el dilluns 23 de febrer i dilluns 28 de febrer, quan vagin a declarar. Les concentracions tindran lloc als jutjats de Via Alemanya a dos quarts de deu del matí.

En una carta de solidaritat, el grup de suport reitera la innocència dels dos militants independentistes -que s'enfronten a una pena de quatre anys de presó- acusats d'agressions a membres de la policia espanyola en el marc dels aldarulls que hi hagué durant la Diada fruit de les càrregues policials.

19/02/2011 22:46 Drets i Llibertats

A més, denuncien "la duríssima criminalització" que la premsa espanyolista ha practicat contra ells dos: "Mentí, difamà, publicà fotografies amb noms complets i suposades biografies militants", lamenta. Ara, en David i en Guillem s'enfronten a una pena de fins a quatre anys de presó, per, segons la carta de suport, "intentar minimitzar els incidents provocats i iniciats per la policia espanyola".

En aquest sentit, recalquen que "nel primer llançà cap cadira, ni el segon agredí a cap policia", de manera que consideren que tot plegat és un "muntatge" i que es persegueix els dos militants "pel seu compromís polític", ja que ambdós "fa molts d'anys que lluiten pels drets socials i nacionals dels mallorquins i mallorquines" des del moviment estudiantil (tant al sindicalisme -com ara BEI, CEPC o SEPC- com als diferents òrgans de representació estudiantil), al moviment juvenil (Maulets) i a l'organització Endavant (OSAN), col·laborant de moltes plataformes de tot tipus, fent feina a centres socials, escrivint a la premsa popular, etc., assenyalen.

"Els que els coneixem de ben a prop hem vist com aquesta ràtzia no ha fet més que refermar el seu compromís polític i les seves ganes de lluitar", manifesten els solidaris amb els dos militants.

Per saber-ne més:

“Som innocent. Això és un muntatge policial brutal per la nostra ideologia” 

Un dels tres detinguts pels fets del 31-D acusa la policia i "El Mundo" de persecució política  

Endavant i Alerta Solidària condemnen les detencions d'independentistes mallorquins 

L'EIM denuncia la criminalització de l'independentisme a l'illa  

El ferit del 30-D a Palma era un guàrdia civil retirat que intentà agredir una manifestant

L'EIM responsabilitza a la policia espanyola dels incidents ocorreguts a la Diada de Mallorca 

3.000 persones es manifesten a Palma per demanar una terra lliure