Jordi Barre, tot un emblema de la Catalunya Nord, ens deixa als seus 91 anys

El cantant nordcatalà mort va morir ahir cap a les 20:00 a la seua casa de Pontellà (Rosselló) envoltat per la seua família. Fa dos anys va concedir aquesta entrevista a NetTV Cat en ocasió de la publicació d'un recopilatori de la seva obra en tres DVD

El funeral de Jordi Barre se celebrarà aquest dissabte a partir de les 10:00 a la Catedral de Sant Joan de Perpinyà. Una capella ardent s'obrirà aquest divendres de 10h a 19h a la capella de la Funeraria, propera del Campo Santo, on es trobarà un registre de condol. A més a més, la senyera present a dalt de Castellet ha estat posada a mig pal aquest dijous al matí.

17/02/2011 14:41 Cultura

Jordi Barre canta des del 1963 en la nostra llengua. El seu repertori inclou tota mena de cançons i peces, pròpies o versions musicades de poetes, cançons per a infants, espectacles teatrals, etcètera.

Ha enregistrat al llarg de la seva vida més d'una vintena de discos que contenen algunes de les cançons més conegudes i emblemàtiques al nord.

Nosaltres aqui parlem català
Parlem català és la nostra llengua
Parlem català ésla nostra vida
Es el nostre esser, és el nostre pa
   (Parlem català)

Barre havia portat les seves cançons  per tots els racons dels Països Catalans i espais de l'Alguer, París, Anglaterra, el Japó...

Ràdio Arrels ha modificat la programació d'avui per dedicar els seus programes a Jordi Barre.