L'EIM responsabilitza a la policia espanyola dels incidents ocurreguts a la Diada de Mallorca

També denuncia les declaracions de Biel Barceló, secretari general del Partit Socialista de Mallorca (PSM), per haver equiparat "els joves independentistes amb neonazis i calli davant l’agressió policial a joves independentistes".

L'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) dóna tot el seu suport a la crema de la "bandera espanyola monàrquica" que es va realitzar a la manifestació del passat 30 de desembre, ja que expressa "un clar rebuig a tot allò que representa aquest símbol i s’emmarca en la nostra llibertat d’expressió" Així ho ha manifestat, aquest migdia, en roda de premsa.  

05/01/2011 14:46 Drets i Llibertats

L'EIM rebutja les abjectes declaracions d’en Biel Barceló al voltant d’aquest fet. "És inaudit que el representant d’un partit que es diuprogressista i catalanista condemni la crema de la bandera espanyolamonàrquica, equipari joves independentistes amb neonazis i calli davantl’agressió policial a joves independentistes", remarca l'EIM.

Durant la manifestació, es va llegir un manifest a l'alçada de la Cafeteria “Olmos” situada alcarrer dels Oms. Mentre es feia la lectura, un home assegut a la terrassa del bar esmentat va començar a proferir una sèrie d'insults contra els manifestants.

Posteriorment, es va produir la crema d'una bandera espanyola, moment en que dos antiavalots sortiren del carrer de la Missió i irromperen a cops de porra, ferint d'aquesta forma a un home que es trobava al mig.

Els organitzadors i manifestants, davant l'agressió de la Policia Espanyola, intentaren defensar-se i es formà un cordó humà per aque no es produís una altra càrrega amb els reforços que anaven arribant dels carrers adjacents. Seguidament, i a pesar de les contínues provocacions de la Policia Espanyola, la manifestació seguí amb el seu recorregut, finalitzant a la Plaça dels Patins, segons han explicat els membres de l'EIM.

L’EIM està integrada per Maulets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Endavant

Per saber-ne més:

3.000 persones es manifesten a Palma per demanar una terra lliure