Independents per Salt assegura que els aldarulls són producte d'una política de divisió

Independents per Salt (IPS), una candidatura vinculada a la CUP amb un regidor al municipi del Gironès, ha denunciat que els aldarulls que es viuen aquests dies a Salt són producte de la divisió del poble "entre procedències" i de molts anys de polítiques que provoquen "que la situació social s'estigui degradant".

Una prova d'aquest comportament polític és la moció que l'Ajuntament va aprovar el passat mes de desembre per tal de posar traves a l'arrelament dels nouvinguts que tinguin comportaments incívics, una mesura que IPS ja va criticar perquè discrimina per raons d'origen.

17/01/2011 11:44 Drets i Llibertats

A Salt s'ha estat molt de temps repetint la consigna que tot és molt positiu i enriquidor, lamenta IPS, que posa de manifest que "ha arribat el moment que la cosa ja no cola i ara els mateixos que feien aquell discurs s'han passat al populisme" i ara pràcticament tothom competeix per veure qui té el discurs més dur però sense aportar igualment cap solució, només més enganys, asseguren.

Defensar els drets dels ciutadans

Segons la formació, a Salt li calen actuacions fermes per defensar els drets dels ciutadans, començant pel dret al benestar a casa teva, a la teva comunitat, al teu barri, i actuacions per prevenir la degradació dels barris i les situacions de marginalitat.

Per poder-ho dur a terme cal, segons IPS, la unitat del poble. "No s'hi val a dividir el poble entre procedències per continuar sense fer res o aconseguir vots", apunta, ja que en tot cas s'hauria de dividir entre els que volem viure millor al nostre poble i qui vol impedir que això sigui possible.

És per això que veu necessari plantejar-se un model de desenvolupament diferent, que prioritzi la millora progressiva de la qualitat de vida de les comunitats, dels barris, de les persones que viuen a Salt, un model que impulsi la participació i l'organització de la gent a nivell veïnal, social, cultural, esportiu... Segons explica la candidatura, a Salt ja fa molts anys que s'hauria d'impulsar una educació de qualitat en tots els àmbits i edats, començant per abaixar la massificació dels centres educatius.

Alhora, IPS veu urgent que s'inverteixi en la millora dels barris per frenar la mobilitat de població i alhora facilitar l'accés a l'habitatge dels que ja hi són i no créixer més i més per fer diners i que després no s'inverteixen en solucionar aquestes necessitats sinó en polítiques elitistes per quedar bé a fora o propagandístiques del govern de torn.

"Cal impulsar un fort teixit associatiu, de procedència diversa, que sigui un pilar de la unitat ciutadana contra la fractura social. Cal una aposta clara pel suport a les comunitats de veïns", defensa, i en aquest sentit hi hauria d'haver un contacte permanent de l'Ajuntament amb aquestes comunitats i no deixar que es degradin.

Per saber-ne més: