Cau de Llunes tornarà a repetir la performance feminista reprimida fa dos anys

 Cau de Llunes Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona recordarà els fets de  la botiga Bershka de Tarragona, que justament aquest gener complirà dos anys. L'acte denúncia pretenia demostrar que la pressió estètica és una forma més de violència de gènere, tot coincidint amb el primer dia de rebaixes. Es tracta d'un dels casos més coneguts de la brutalitat exercida per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Uns abusos de poder que aquests col.lectius recorden "que són cada vegada més freqüents a Tarragona".

Per aquest motiu Cau de Llunes convoca el proper divendres 7 de gener a les 12h una concentració pública a la Rambla Nova, a l’alçada de la botiga Bershka, en què tindrà lloc una roda de premsa i una repetició de la performance que va dur a terme el col·lectiu l’any 2009. 

04/01/2011 20:49 Gènere

 

Aviat farà dos anys que una performance davant diferents botigues de moda a Tarragona, va acabar amb tres persones detingudes i mitja desena d'agredides per part de la Guàrdia Urbana. Es tractava d'una acció, en el marc d'una campanya que relacionava la pressió estètica amb la violència de gènere, promoguda per Cau de Llunes-AFRT. Quan un grup de persones va realitzar aquesta performance davant la botiga Bershka, ubicada a la Rambla Nova, agents de la Guàrdia Urbana van actuar de forma desproporcionada, agredint a les persones que duien a terme la performance, així com al públic assistent.

L'actuació policial va acabar amb tres persones detingudes, les quals van ser alliberades durant la matinada següent. Des de llavors, l'administració de justícia no ha fet cap actuació. Per aquest motiu, el proper dijous, la Plataforma contra els abusos de la Guàrdia Urbana i Cau de Llunes-AFRT han organitzat una roda de premsa i diferents actes per exigir que els agents policials siguin jutjats i condemnats, així com, denunciar la repressió política per part de la Guàrdia Urbana.

Cal recordar, que les tres detingudes van presentar denúncies per agressions. A més, a un dels detinguts -redactor del periòdic popular La Bicicleta- un agent de la Guàrdia Urbana va xafar-li la càmera de fotos que portava a sobre, per cobrir l'acció de Cau de Llunes-AFRT. A continuació us reproduïm un vídeo produït pel col·lectiu feminista, en el qual es poden veure les agressions rebudes per part del públic que va assistir a aquesta performance.

Per saber-ne més

Avui fa un any de les agressions i detencions davant de diferents botigues de moda a Tarragona 

Una cinquantena de persones es solidaritzen amb les detingudes del Bershka a Tarragona


{youtube}pC9JJBztneQ{/youtube}