Absolen els mossos acusats de coaccionar un fotògraf de la Directa

El jutge d'instrucció número 24 de Barcelona ha dictaminat l'absolució dels tres mossos d'esquadra processats per un delicte de coaccions i amenaces contra el fotògraf freelance i col·laborador del setmanari Directa Albert Garcia.

El magistrat ha seguit la línia marcada per la fiscal del cas i ha considerat insuficients les proves documentals i sonores aportades per l'acusació tot i que una gravació demostrava que un dels agents havia amenaçat el fotoperiodista amb la frase "Et fotré una pallissa al cap" pronunciada en castellà.

10/01/2011 01:32 Drets i Llibertats

Un testimoni també havia manifestat que un dels agents havia empès i agafat pel coll la víctima dels fets, però això no ha estat suficient pel jutge. L'escenari dels fets es remunta al desembre de l'any 2008, quan Albert Garcia es disposava a fotografiar els incidents posteriors a una manifestació en suport a les revoltes gregues d'aquell any.

Els agents dels Mossos d'Esquadra van impedir que Albert Garcia fes la seva feina mitjançant intimidacions i amenaces, tal com es va desprendre de les declaracions fetes durant la vista oral celebrada el 24 de novembre. El tribunal, tot i això, no ha imposat les costes a cap de les  parts de la causa.

Per saber-ne més:

La Directa compareix als jutjats per denunciar l"assetjament policial" d'un dels seus membres