El cantautor valenciÓ Andreu Valor inicia una gira pel Principat

El cantautor de Cocentaina (El Comtat) Andreu Valor ha iniciat aquest dijous per primer cop una gira principatina després de convertir-se amb poc temps, i amb només un treball a l'esquena, en un cantautor de projecció destacada al panorama musical catalanoparlant.

Amb l'ànim d'estendre el seu missatge arreu dels Països Catalans, Valor és crític amb la repressió que pateixen els artistes valencians sense autoodi. En una entrevista publicada a Llibertat.cat, Valor assegurava que "els música en la nostra terra estem tan ofegats que qui té una mica d'inspiració per a viure de la música sap que en la nostra llengua ho tenim malament".

02/12/2010 03:28 Cultura

 

En aquest sentit, l'artista critica "eixos polítics que en comptes de sentir-se orgullosos de les nostres facultats com a poble, les discriminen i, amb elles, la seua gent". Aquesta defensa de la normalitat la posa de manifest al tema "Nascuts de la nostra llengua" que interpreta juntament amb Cesk Freixas en el seu àlbum "En les nostres mans", disponible al seu MySpace i penjat íntegrament a l'Spotifygira

D'aquesta manera, amb més de 50 concerts realitzats des del seu debut discogràfic, Valor s'endinsa al Principat per recórrer-lo de l'1 al 6 de desembre. En total, sis concerts consecutius que prometen projectar el cantautor de Cocentaina a terres principatines. Pel músic representa "una il·lusió immensa poder presentar el disc al Principat de Catalunya on, per ideologia, em sent tan identificat". 

Valor fou nominat als darrers premis Ovidi Montllor al millor disc de cançó d'autor 2010 i fou finalista als concursos "Cantautors de Mataró 2010" a Mataró (Barcelona) i "Cántigas de Mayo 2010" a Ceutí (Múrcia). El seu primer disc, "En les nostres mans", produït per la nova discogràfica "Més de mil", ha aconseguit un gran èxit als Països Catalans. Mitjançant un estil intimista, dolç i acurat, ha fet arribar un missatge fort i viu: no hi ha res que no estiga "en les nostres mans".

- 1 de Desembre: 18:00h a la Sala Vivaldi (Barri de Gràcia). BARCELONA. Junt al cantautor Jordi Gomara. Entrada lliure. Format 4 músics.

- 2 de Desembre: 20:30h al Casal Antoni Sala i Pont [CASIP] - (Badalona). Entrada lliure. Format 4 músics.

- 3 de Desembre: 23:30h al Casal Panxo (Berga). Entrada lliure. Format 4 músics.

- 4 de Desembre: 23.30h al Café-Concert "Trentaitants" (Valls - Tarragona). Entrada lliure. Format 4 músics.

- 5 de Desembre: 20:00h al Centre Cultural EUSKAL ETXEA amb la col.laboració de PAU ALABAJOS (PV) - BARCELONA. Obrint un cicle de cantautors del País Valencià a Barcelona. Entrada 5 €. Format 4 músics.

- 6 de Desembre: 22:30h al Restaurant El Setial (Barri Gòtic) - BARCELONA. Entrada lliure. Format 4 músics.

En acabar aquesta gira, el cantautor té més dates concertades: actuarà el 10 de desembre a Aielo de Malferit, participarà, al costat de grups com Al Tall i Miquel Gil, a l’Homenatge a Ovidi Montllor el dia 11 de desembre al Teatre de la Unió Musical de Llíria i finalment, el 23 de Gener estarà presentant “En les nostres mans” a l'FNAC de València. 

{youtube}CIn0Xa-ys2w{/youtube}