Signatures en solidaritat amb les tres treballadores de RTVV que van denunciar assetjament sexual

Han passat nou mesos des de que el 23 de febrer, l'ex-secretari general de l'ens, Vicente Sanz fou denunciat per tres treballadores de RTVV per un presumpte delicte d’assetjament sexual. La instrucció del cas està a punt d’acabar i tot apunta que hi haurà judici l’any 2011.

Més de 3.600 persones i uns 70 col·lectius han signant el manifest  “No estàs sola” en solidaritat amb les tres treballadores de RTVV. El manifest mostra un rebuig a la violència contra les dones i una exigència de responsabilitat als directius de Radiotelevisió Valenciana.

26/11/2010 00:59 Gènere
Després de les declaracions de l’imputat, sobre el qual pesa una orde d’allunyament, i de les tres querellants, a més de la pràctica de les fases testificals, documentals i pericials, la Intersindical Valenciana considera que la causa penal funciona de forma satisfactòria i el sindicat , com a acció popular, continua treballant per tal que es faça justícia amb les tres treballadores.
 
Mentrestant, la direcció de l’empresa manté un complet hermetisme sobre l’expedient disciplinari obert a l’imputat tot i l’interés mostrat pel sindicat. Tampoc no tenen coneixement, si la Direcció General, ha obert algun tipus d'investigació interna per tal d'esclarir qui va contribuir, per acció o per omissió, amb el seu silenci o la seua complicitat, a tancar el cercle sobre les tres treballadores. Tot sembla apuntar que el mateix director general, José López Jaraba coneixia els fets abans de la seua publicació i no va ser capaç de prendre mesures contra l’imputat tot i l’evidència de les proves, segons el sindicat.