Mobilitzacions contra l'EEES i l'E2015 al País Valencià

Durant aquesta el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet diversos actes i activitats a l'entorn de les V Jornades crítiques contra l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i l'Estratègia Universitat 2015 (E2015) per denunciar l'actual situació que pateixen els estudiants 

Ahir, més de 250 estudiants es van manifestar pels carrers de València per denunciar un futur precari amb l'actual model educatiu i per recuperar "allò que ens volen robar: els drets i la dignitat", segons el SEPC.

19/11/2010 00:25 Educació
La marxa, que coincideix com tots els anys amb el Dia Europeu de l'Estudiant, va eixir des de la facultat de Geografia i Història al campus de Blasco Ibáñez i va acabar a les portes del Palau de la Generalitat, on es va llegir un manifest i es van cridar consignes contra el Conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora i contra les retallades socials i la mercantilització de la universitat.
 
Dilluns passat, es va fer una taula rodona al campus de Tarongers de la Universitat de València sobre el moviment estudiantil amb estudiants d'Andalusia, Madrid i els Països Catalans, que va aplegar unes 20 persones.
 
dscf2546Dimarts, es va fer una xerrada per part de Joves Investigadors, amb més de 20 persones presents, al campus de Burjassot, en la qual es va explicar la situació dels llicenciats que, acabada la carrera, elegeixen la via de la investigació, i es va reivindicar que la feina dels investigadors ha de ser per contracte i no a base de beques, com està passant fins ara. Després es va obrir un debat on es va concloure que s'han d'obrir sinèrgies entre els moviments estudiantils i els joves investigadors.
 
Dimecres 13, a l'Aula Magna de la facultat de Filosofia (campus de Blasco Ibáñez) es va fer una xerrada sobre les darreres mobilitzacions a l'Estat fracés, convocada per la Plataforma pels Drets Socials, a la qual van acudir més d'un centenar de persones. Per la nit es va organitzar la “I Nit en Blanc” a l'Espai Social Estudiantil del campus de Burjassot, on es van fer diverses activitats com passes de documentals i curtmetratges, música, jocs...
 
Emmarcades en aquesta setmana de lluita, la Universitat Jaume I i la Universitat d'Alacant es van fer encartellardes i es van repartir pamflets, tot informant del que suposa per als estudiants i les estudiantes la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i l'Estratègia Universitat 2015.  
 
dscf2562