Llibertat.cat compleix quatre anys de vida

 

Ha plogut molt des d'aquell novembre que, amb molta il·lusió, encetàvem el projecte de Llibertat.cat. Des de llavors, el projecte ha anat creixent tant en qualitat com en quantitat i també en usuaris que segueixen diàriament l'actualitat al nostre portal.
 
Van ser uns mesos -des d'una reunió en un bar per concretar la proposta fins la posada en marxa- de treball  dur, accelerat i d'ajornar la data de sortida per finalitzar els detalls del portal i per fer coincidir la data amb un dia especial: la manifestació de Perpinyà.

04/11/2010 03:06 El Davantal
 
Així doncs, el 4 de novembre del 2006 naixia Llibertat.cat, un projecte nou malgrat el gens menyspreable  precedent de Llibertat.com. Tot i escollir aquesta data per moltes raons, també volia ser una declaració d'intencions: remarcar aquelles coses que a vegades, per diferents motius, passen desapercebudes, i intentar esdevenir l'altaveu de les lluites de qualsevol indret del nostre país i en la mesura del possible de la resta de nacions oprimides del món.
 
Llavors era només la declaració d'intencions d'un equip petit però entusiasmat. Avui, però, pensem que és un fet. Gran part del mèrit és gràcies a l'ajuda de persones i col·lectius d'arreu que exerceixen de corresponsals de les diferents lluites per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans.
 

Coincidint amb el quart aniversari del portal emprenem una nova etapa amb molts projectes sobre la taula, moltes novetats que al llarg de l'any que aviat comença anirem oferint-vos. Una d'elles serà la presentació d'una nova pàgina web, amb un nou disseny i una millor usabilitat. D'aquesta manera, Llibertat.cat ratifica amb aquest pas la voluntat de construir un instrument seriós i útil per al conjunt del moviment per tal d'oferir eines que garanteixin l'èxit i que permetin anar assolint les nostres fites.

Segurament no ens equivocarem si afirmem que aquest any serà crucial per a l'Esquerra Independentista i, per tant, hem de disposar d'eines que estiguin a l'alçada de les circumstàncies en tots els àmbits. La nova pàgina web, a més, potenciarà la participació dels lectors i l'accés als diferents continguts que es generen des dels diferents equips del projecte. Canvis importants i necessaris per realitzar un salt quantitatiu i qualitatiu proporcional a la situació històrica en la que ens trobem.

Aquest any que deixem ha estat marcat pel creixement de Llibertat.cat en tots els aspectes. També per la potenciació de la difusió a nivell exterior. Amb aquest objectiu es va posar en marxa l'eina del llistat de titulars, el butlletí electrònic i l'acord de col·laboració amb Boltxe (Euskal Herria) i Diário Liberdade (Galícia). Per altra banda, un dels objectius més importants assolits ha estat el de millorar la qualitat, la diversitat i la quantitat dels articles redactats. Així, es van posar en marxa noves seccions, reculls de notícies i actes relacionats amb esdeveniments rellevants. Tot i així, som conscients que encara queda molta feina per fer i molts aspectes per millorar.

Recollint aquesta darrera reflexió encetem el nostre cinquè any disposats a superar els entrebancs i les expectatives per continuar creixent, lluitant i fent xarxa per la llibertat dels Països Catalans.