El Suprem torna a considerar nul el pla urbanístic de l'illa Sandoz de Sarrià a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va remarcar, sobre aquest cas en una altra sentència que està recorreguda,  que l'Ajuntament de Barcelona practicava  "un urbanisme a la carta". El Punt publica avui un extens reportatge sobre la decisió del Suprem sota el títol: Un altre revés judicial, ara del Suprem, a un edifici de Sarrià"

El Tribunal Suprem ha tornat a donar la raó als veïns de Sarrià que van denunciar l'aprovació del pla urbanístic de l'Ajuntament de Barcelona sobre l'anomenada illa Sandoz.

12/11/2010 10:40 Territori

Aquesta illa va augmentar l'edificabilitat d'un solar de 18.000 a 28.000 metres quadrats. Per tant, ha desestimat els recursos i ha ratificat la sentència del TSJC del 2004. 

Aquesta sentència, anul·lava els tràmits urbanístics –concretament un estudi de detall– que l'administració va aplicar per construir tres edificis d'habitatges de luxe a l'illa que abans ocupaven els laboratoris Sandoz, al districte Sarrià-Sant Gervasi. 

Ara la qüestió segueix pendent d'una altra sentència, ja que l'Ajuntament va modificar el Pla General Metropolità per legalitzar la decisió anterior, decisió que també va ser impugnada pels veïns i anul·lada pel TSJC.

L'any 1997 l'Ajuntament va donar llum verda al pla de l'illa situada entre els carrers de Cardenal Vives i Tudó, Fontcoberta, Osi i Santa Amèlia, en l'anomenada illa Sandoz, que la farmacèutica suïssa Novartis es va vendre quan va canviar de seu. El consistori va permetre augmentar el sostre edificable de 18.000 a més de 28.000 metres quadrats, cosa que va ser criticada pels veïns. El 2004 el TSJC va anul·lar el pla, però l'Ajuntament va recórrer i l'edifici ja s'havia construït. A més, va decidir canviar el Pla General Metropolità (PGM) per encabir-hi el nou sostre edificable.