Judici a Alacant contra un militant d'Endavant detingut a la vaga general

Tal com avançava ahir Llibertat.cat, demà 8 d’Octubre, vigília de la Diada del País Valencià, el militant d’Endavant i afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical ARV serà jutjat a la ciutat d’Alacant acusat de danys i coaccions per haver participat en els piquets informatius de la Vaga General del 29S i haver estat denunciat pel Corte Inglés.
 
Segons ha manifestat Endavant, la detenció i posterior judici obeeix "a la persecució policial i política contra els integrants més actius i conscients dels piquets informatius, en un intent de criminalitzar el dret de vaga, l’activitat dels piquets, i de desviar l’atenció sobre el propi èxit de la Vaga General".

07/10/2010 02:00 Drets i Llibertats

Per a l'organització de l'esquerra independentista, "amb les contínues amenaces, provocacions, pallisses i detencions que hem pogut constatar arreu dels Països Catalans s’ha intentat aiïlar els militants anticapitalistes de la resta de la classe obrera, trencant la unitat de classe i intentant fer més eficaç la repressió selectiva. No ho han aconseguit, però ho continuaran intentant en aquesta lluita que albirem llarga i dura". 

I es que, segons Endavant, resulta paradoxal que una de les més significades institucions del capitalisme espanyol, El Corte Inglés, denuncie el nostre company per danys i coaccions. Per a l’oligarquia i la pròpia justícia és més important un vidre suposadament trencat d’un aparador que el dret a sindicació, el dret a vaga o negar-se a realitzar hores extres, drets que vulnera diàriament El Corte Inglés i que aconsegueix imposar amb amenaces d’acomiadament. Qui quotidianament atempta i coacciona les treballadores és únicament el capital i El Corte Inglés."

És per això que Endavant, emplaça a la seva la militància d’Endavant a continuar el treball polític contra la crisi capitalista, la reforma laboral i els futurs i més que immediats atacs contra els drets de la classe treballadora. "És la nostra responsabilitat continuar plantant cara a les agressions de l’oligarquia i construir l’alternativa socialista als Països Catalans" afirma l'organització.

A més a més, l'organització envia una forta abraçada ala seu company, "així com a totes aquelles persones que van ser insultades, apallissades, identificades, amenaçades i detingudes durant la jornada de Vaga General a Alacant, als Països Catalans i a l’estat espanyol, i en especial als dos companys que encara romanen a la presó"

Per saber-ne més:

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S

29-S: Orgull de classe

Els sindicats majoritaris pacten la vaga general amb l'Estat