Unes 600 persones es manifesten a Perpinyŕ contra les expulsions de gitanos

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte davant del consolat de França a Barcelona per mostrar el seu rebuig a les expulsions de gitanos de Romania i Bulgària que està duent a terme el govern francès.
 
Unes 600 persones han participat aquest dissabte al matí a Perpinyà a una marxa de protesta contre les expulsions de gitanos impulsada per l'Estat des de l'inici del mes d'agost. La manifestació, anomenada "contra la xenofòbia", ha sortit des de la plaça del Puig del barri de Sant Jaume, on viu la majoria dels membres del col·lectiu gitano nord-català.

05/09/2010 00:45 Drets i Llibertats
El seguici ha arribat fins a l'edifici de la prefectura. Aquesta mobilització ha estat convocada per 50 entitats, ONG, partits i sindicats. De fet, la població gitana de Perpinyà, integrada al territori a través de la llengua, va arribar al Rosselló, en una primera onada, al segle XIV, i no es troba al·ludida per les mesures estatals, que generen crítiques dures envers Nicolas Sarkozy. 
 
El 22 d'agost, el Papa Benet XVI va instar França a "acollir les legítimes diversitats humanes", poc abans que l'ONU demanés també a França, el 27 d'agost, de "garantir als gitanos l'accés a l'educació, la sanitat, i l'habitatge". Aquest mateix dissabte, un centenar de persones s'han concentrat davant del consolat de França a Barcelona contra les deportacions de gitanos. Segons Cristóbal Laso, vicepresident de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, "Les deportacions són còpia fidedigna de les deportacions que va practicar el nazisme".
 
 
Per saber-ne més:  
 

 La comunitat gitana de Perpinyà es mobilitza contra les mesures aprovades pel govern francès-Llibertat.cat

 PP Badalona: "No volem romanesos" -Llibertat.cat

El PP de Barcelona proposa cedir el padró a la policia espanyola i la CUP el titlla de "racista" -Llibertat.cat

La CUP de Badalona demana la destitució de Xavier García Albiol -Llibertat.cat

9 de novembre: Dia internacional contra el feixisme i el racisme. Concentració a València. -Llibertat.cat

Concentracions antiracistes a Cornellà de Llobregat i a València -Llibertat.cat

CIE: "O puges a l'avió avui o pujaràs demà amb tots els ossos del teu cos trencats"  -Llibertat.cat

Un jove segrestat a la presó d'immigrants se suïcida -Llibertat.cat

Vaga de fam al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona --Llibertat.cat

Immigrants i independència  -Llibertat.cat