Les entitats humanistes acusen el PP de fomentar "la fractura social, el racisme i la violència"

La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic) i SOS Racisme han carregat contra el PP pel seu discurs electoralista xenòfob centrat aquest cop en un sector de la població que pateix discriminació i prejudicis com és el gitano. Segons les dues entitats, el PP "pensa només en un grapat de vots" i no té en compte les "greus conseqüències" que pot tenir fomentar aquest discurs contra els gitanos.

En aquest sentit, Fagic i SOS Racisme denuncien que aquestes accions rebin el suport de la presidenta del PP a Catalunya i del president del PP a l'estat espanyol i advoquen per treballar per la cohesió social i no per "instigar l'odi entre veïns i veïnes, treballadors i treballadores, només per aconseguir vots" cosa que té com a conseqüència "la fractura social, l’augment de racisme i de violència als nostres veïnats". 

22/09/2010 13:10 Drets i Llibertats

 

Per les entitats, l'estratègia del PP és una "provocació" per les agrupacions ciutadanes que dia a dia treballen per fomentar la convivència entre el veïnat i per atendre les necessitats que tingui. En aquest sentit, consideren que la visita de l’eurodiputada del partit del president del govern francès, UPM, a la ciutat de Badalona "no és més que una estratègia política de les que ja ens té acostumats el PPC", especialment el dirigent del partit a Badalona, Javier Garcia Albiol, cosa que només serveix "per instigar l'odi i el racisme cap als veïns i veïnes gitano-romanesos".

"Intentar treure rèdit electoral del descontent social fomentant pors i prejudicis, tot utilitzant argument demagògics és ja part de la seva política de partit", afirmen. Segons aquestes dues associacions, tant García Albiol a Badalona com Fernández Díaz a Barcelona han utilitzat "l’agressiva i denunciable" política del govern francès de deportar els gitanos-romanesos, amb l'objectiu de crear alarma social i jugar amb les pors de la ciutadania.

I a diferència dels dirigents europeus, Fagic i SOS Racisme creuen fermament que les accions que demonitzen un sector de la població per la seva ètnia, cultura, religió o color de pell "segueixen la línia dels lamentables fets de l’Holocaust i que estem segurs que cap ciutadà d’un estat democràtic voldria que es repetissin".

Per saber-ne més:

De la deriva racista europea a l'orgull de ser gitano