Mor Francesc Santacatalina, militant de la COS de l'Horta

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) expressa el seu condol per la mort de Francesc Santacatalina, militant de l'assemblea d'Horta del sindicat, que ha mort aquest dimarts víctima d'una malaltia del cor.

Per la COS, Santacatalina fou "un treballador i un company honest, digne i fidel a les seues concepcions, que sempre va mostrar, defensar i exposar amb un gran respecte per les idees i opinions de la resta de companys". A més, afegeix que el recorden "preocupat per la formació dels i de les joves militants, i sempre estava disposat a xerrar i compartir idees i pensaments amb qualsevol que se li arrimés".

18/08/2010 02:20 Drets i Llibertats

Militant trotsquista, primer a la Germania Socialista i després al POSI, Santacatalania milità després en l’antiga UPV, per acabar sent un dels impulsors i màxims defensors de la recuperació de l’experiència del partit valencianista i republicà, Esquerra Valenciana, sense deixar de banda les seves simpaties pels principis històrics de la Quarta Internacional.

A nivell sindical, després d’uns quants anys a la federació del metall de la UGT, i després d’un temps d’inactivitat sindical, Paco donà el pas d’afiliar-se i militar a la COS. 

Segons afirma la COS, la seva "és una dura i gran pèrdua pel sindicat". La Unió Intercomarcal de l’Horta i la Ribera del Xúquer de la COS, i des de l'Executiva Nacional presenta la seva més estima i solidaritat al seu fill Alfred i a la seua esposa. 

Aquest dimecres 18 d'agost té lloc el seu funeral al crematori del cementeri de València a un quart de cinc de la vesprada.

Per saber-ne més:

Comunitat d'Esquerra Valenciana