Maulets presenta el cartell del Rebrot 2010

El Rebrot, l'aplec de joves dels Països Catalans, ataca de nou amb una edició dedicada a la crisi capitalista i a la construcció d'alternatives, sense oblidar el vessant lúdic amb l'aposta pels grups novells del panorama musical dels Països Catalans.

Enguany el Rebrot fixa el seu escenari a Berga, ciutat que ja va tornar a acollir el festival després d'uns anys de parèntesi. Un aplec que novament serà totalment gratuït, obrint les portes a tothom que vulgui participar-hi des de dijous 15 de juliol a diumenge 18.

16/06/2010 19:46 Cultura

Tallers, xerrades i música caracteritzen aquest aplec multiformat, que enguany es classifica en "Prenem els carrers" -tot tipus d'activitats que es realitzen durant el dia al carrer-, "Tallers" -destaquen el de cooperativisme i bricolatge sexual-, "Crisi i capitalisme a debat" -amb xerrades i debats-, "A la taula (i al llit) el primer crit" -àpats populars- i "Música i concerts", amb grups novells com els guanyadors del festival Esclat i grups de la talla de Rapsodes, Orxata Sound System o El Belda i el conjunt Badabadoc.

Participació juvenil literària i musical

El Rebrot també comptarà amb una nova edició del Certamen Jove de Literatura Social dels Països Catalans i de l'Esclat, el concurs de grups joves. D'aquesta manere, l'Aplec potencia un moviment musical que en els darrers anys està multiplicant-se qualitativament i quantitativa als Països Catalans. L'Esclat, el concurs de grups joves dels Països Catalans es consolida amb la participació d'una quinzena de grups que se sotmetran a votació del jovent que ho vulgui a partir d'aquest dijous mateix.

Per altra banda, en el marc del Rebrot 2010 també arriba el I Certamen Jove de Literatura Social dels Països Catalans, nascut amb la voluntat d'esdevenir una eina perquè el jovent català comparteixi creacions literàries i estimuli la seva creativitat.

Un aplec que, en definitiva, pretén convertir en Berga en un espai de trobada, de festa i també de lluita, d'intercanvi d'idees i experiències entre joves vinguts d'arreu dels Països Catalans. "Un espai de llibertat per a capgirar tot allò que ens han imposat, un punt més des d'on seguir avançant cap a la independència i la revolució!", manifesta Maulets.

Per a saber-ne més:

El Rebrot 2010 escalfa motors amb la publicació de textos del I Certamen Jove de Literatura Social 

Recull de fotografies i vídeos del Rebrot i de l'Aplec del Pi de les Tres Branques

Acte polític al Pi jove 2009

Acte polític de Maulets al Rebrot 2009 // Berga, 18 de juliol de 2009 Youtube - mauletsgirones

El Rebrot'09 ha omplert Berga d'activitats i reivindicació

Centenars de persones reivindiquen la unitat dels Països Catalans davant del Pi de les Tres Branques

El Rebrot s'acomiada amb un balanç positiu