La consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona pot esdevenir un fiasco

Ahir, segon dia dela consulta, van anar a votar 37.559 persones que, juntament amb les 25.379 del primer dia, sumen ja 62.938 participants. La xifra suposa un 4,45% del cens de votants.
Ara bé,a cada minut que avança les votacions sorgeixen noves incidències i tot fa pensar que la consulta esdevindrà un fiasco més enllà de la lectura política de càstig a l'actual govern municipal. Xavier Mir en el seu bloc demana la dimissió d'Hereu

12/05/2010 17:39 Drets i Llibertats

Coses impensables a la política "seriosa del Principat" fan pensar que la consulta serà "xarlotada". Per exemple que tot un alcalde digui que ha votat i dos dies més, rectifiqui obligat per una informació periodística, que ho va fer més tard per deficiències a la xarxa informàtica.

D'altra banda, aquest matí algú ha votat en nom d'Alberto Fernández Díaz, fet que el líder popular ha denunciat. I és que el regidor del PP ha anat a votar aquest dimecres al Centre Cívic Teixonera, però l'ordinador no l'hi ha permès. A la central de dades del referèndum l'han informat que no podia votar perquè constava que ja ho va fer ahir per internet. Sorprès, però encara no enfadat, Alberto Fernández ha apuntat que potser algú de la seva confiança havia votat per ell i no n'havia estat informat. Més tard, quan s'ha descobert que es tractava d'un cas de suplantació d'identitat, el regidor del PP ha dut el cas a l'Ajuntament de Barcelona i ha tramitat una reclamació.

Tot plegat, apunta que pot haver una crisi política a l'Ajuntament de Barcelona a partir de diumenge, una crisi que es pot agreujà encara més, si l'opció gunayadora és la "C" com tot apunta.

Recollint aquest esquerdes que estan perjudicant una consulta com és el de la Diagonal, Xavier Mir en el seu bloc fa una comparació amb les consultes sobre la independència que han estat un exemple de democràcia directa pura sense ajuda institucional "Ja no és que resulti indignant que el sistema falli amb els diners que s'hi han abocat i els funcionaris que hi treballen. I ja no és que tot això sigui especialment greu perquè tenim la possibilitat de comparar-ho amb les garanties, les despeses, el bon funcionament i els resultats de les consultes sobre la independència fetes a prop de 500 municipis del país. És que, a més de tot, això, el futur exalcalde de Barcelona ens ha pres per imbècils i s'ha pensat que podria dissimular el seu estrepitós fracàs"

 

Per saber-ne més:

Un 1,79% dels barcelonins ha votat durant jornada de la consulta sobre la Diagonal

Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació 

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat