L'Ajuntament de Barcelona valora positivament el ritme de votacions, tot i que no s'arriba al 7%

Durant els tres primers dies de la consulta de la Diagonal han votat 93.882 persones, el 6,64% del cens. D'altra banda, Jordi Hereu fou xiulat ahir al Palau de la Música en el concert de Moncho.
En dos dies ja s'han recollit més d'un centenar de reclamacions per escrit als punts ubicats per fer les votacions i un munt de queixes per telèfon encara per quantificar. Després de tres dies, cal dir que persisteixen algunes incidències tècniques i que hi ha més garanties a les consultes sobre la Independència que la de la Diagonal.

13/05/2010 17:45 Territori
Cal remarcar que ahir la participació fou de 30.944 barcelonins, una xifra una mica inferior que l'enregistrada el segon dia
 
A tot això, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va rebre una gran xiulada del públic durant el concert de Moncho al Palau de la Música, quan el cantant va esmentar la seva presència en l'acte. Moncho celebrava els 50 anys de carrera.
 
Aquest matí, el líder municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha intentat votar infructuosament cinc vegades aquest matí en la consulta sobre la reforma de l'avinguda Diagonal. Trias ha anat al punt de votació de la plaça de Sant Miquel, prop de l'Ajuntament de Barcelona, s'ha identificat, ha rebut la targeta de votació i ha fet diversos intents fallits. En l'enrenou, els tècnics municipals li han proposat que canviés de targeta, però ha estat en va. Llavors, Trias, seguit d'una nombrosa comitiva, s'ha dirigit al punt de votació situat al centre cívic Pati Llimona, on sí que ha pogut exercir el vot.
 
Incidències com les que ha tingut Xavier Trias són comunes a les que denuncien nombrosos ciutadans a diverses cadenes de Ràdio, televisió i Internet.
 
En aquest contetx, Ferran Requejo catedràtic de Ciència Política de la UPF' diu a Directe!cat :" Hi ha més garanties del vot a les consultes sobre la independència que a la de la Diagonal'
 
 

Per saber-ne més:

La consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona pot esdevenir un fiasco 

Un 1,79% dels barcelonins ha votat durant jornada de la consulta sobre la Diagonal

Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació 

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat