Festival solidari amb La Rimaia a la Gran Via de Barcelona per aturar el desallotjament

El macrofestival solidari contra el desallotjament de La Rimaia a la Gran Via de les Corts Catalanes va aplegar centenars de persones. El concert es va realitzar des del balcó del centre social okupat. Va començar ahir al migdia i va acabar a les 11 de nit.

Segons la sentència de mitjan abril, dimecres havien d'abandonar l'immoble de nou pisos que des de fa tres mesos i mig els serveix de centre social i habitatge. De moment, han rebut nombroses mostres de solidaritat, entre elles la de  l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample.

Aquesta associació demana que el centre sigui autogestionat "en un moment en el qual tots els equipaments públics estan gestionats per empreses privades". 

16/05/2010 00:23 Drets i Llibertats

El macrofestival, sota el lema "Això no té remei: Nosaltres o Ells" va comptar amb la participació de Joan Garriga; Color Humano; Naraina; Quico Palomar; Feliu Ventura; TCN; Yacine & the Oriental Groove; José el Chatarra; Rauxa; Elèctrica Dharma; At versaris, i La Pegatina.  Entre grup i grup, diverses entitats van prendre la paraula per mostra el seu suport i solidaritat a la Rimaia, ja que aquest espai és utilitzat per moltes associacions i entitats, tant per organitzar actes com per realitzar assemblees.

El centre aplega La Universitat Lliure La Rimaia, un projecte que nasqué el juny de 2009 i que des d'aleshores ha teixit forts vincles amb el barri de Sant Antoni i l'Esquerra de l'Eixample, així com els moviments socials barcelonins. Els seus eixos de treball són la pedagogia alternativa, el treball de barri, i la relació amb els moviments socials.

Recordem que fa tres mesos i mig al crit de “Un desallotjament, una altra okupació” unes tres-centes persones van participar a la presa de l’edifici buit de Gran Via 550, entre Casanova i Villarroel costat mar. Aquestes persones venien en manifestació per protestar pel desallotjament de la Rimaia, situat prop de l'actual centre okupat, que acabava de ser desallotjat.  

A la Rimaia es trobava la “Universitat Lliure la Rimaia” -on es feien des de fa mesos cursos de formació professional. Semblava que la manifestació havia de seguir recte per la Gran Via en direcció a plaça Espanya però els okupes es van aturar i van iniciar l'okupació de l'actual centre social autogestionat que actualment està amenaçat pel desallotjament.

 
Per saber-ne més: 
 
 
Desenes de furgons dels Mossos desallotgen el centre social La Rimaia  Llibertat.cat