Absolen el policia espanyol que va vexar una dona per parlar en català per telèfon

L'Audiència de Barcelona ha revocat una sentència del Jutjat d'Instrucció 16 i ha absolt el policia espanyol denunciat per maltractaments i vexacions injustes a Rosario Palomino.

Palomino va denunciar el policia després que l'agent li prohibís parlar pel mòbil dins la comissaria on tramitava el DNI del seu fill, però segons Palomino li ho va prohibir perquè ho feia en català.

07/05/2010 03:30 Drets i Llibertats
L'anterior sentència del 24 de febrer condemnava el policia per una falta consumada de coaccions lleus a una pena de 70 euros, però el jutge no es pronunciava sobre el conflicte lingüístic que havia provocat la denúncia.

Els fets ocorregueren quan Rosa Palomino, d'origen peruà, volia tramitar el DNI del seu fill en una comissaria i l'agent de la policia espanyola la va denunciar perquè parlava pel mòbil després que aquest li prohibís. Segons Rosario Palomino, el motiu que va molestar l'agent no va ser que parlés pel mòbil, sinó que ho fes en català.

Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua han expressat el seu desacord amb la revocació de la sentència per part de l'Audiència i estudien la possibilitat de recórrer la decisió.
 
També enviaran al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, un escrit amb la còpia de la sentència per reiterar-li que avui en dia encara hi ha casos de discriminació lingüística per part de les autoritats policials.
 
Per a saber-ne més: