PP Badalona: "No volem romanesos"

"No volem romanesos" és algun dels missatges que conté el darrer díptic que el PP de Badalona ha repartit per la ciutat.
 
En concret, el partit ha editat 25.000 fulletons on es denuncia la inseguretat provocada per la immigració a diversos barris de la ciutat.

26/04/2010 21:58 Drets i Llibertats

 

Algunes de les fotografies que acompanyen el díptic vinculen les paraules inseguretat i brutícia amb fotos de gitanos romanesos i, a més, apareix una pancarta veïnal amb el lema "No volem romanesos". Amb el lema "El teu barri és segur?", els fulletons es van repartir per la ciutat el dissabte passat amb l'ajut inestimable de la presidalbiolenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Tanmateix, i molt a pesar d'Albiol, la intensa polèmica generada -amb el descrèdit de la majoria de forces polítiques- el PP de Badalona ha deixat de repartir els fulletons xenòfobs que vinculen immigració amb inseguretat. La decisió s'ha pres alhora que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, demanava "perdó" en roda de premsa a aquelles persones que s'hagin sentit ofeses, tot i que ella va col·laborar en el repartiment de tríptics. A més, cal afegir que malgrat les disculpes del PP català i de l'espanyol no es prendrà cap menade mesura contra Albiol.
 

Per la seva banda, la direcció del PP català ha ordenat que l'impulsor de la campanya i líder dels populars a Badalona, Xavier Garcia Albiol, no faci més declaracions sobre aquest assumpte.

El Govern podria denunciar Albiol

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha afirmat que el Govern està estudiant si emprendre accions legals contra el PP de Badalona per "fomentar l'odi racial" al repartir díptics on es relaciona immigració amb inseguretat.

Capdevila ha demanat informació als seus serveis jurídics per conèixer si es poden emprendre accions legals i demà portarà el tema al Consell Executiu, perquè el Govern decideixi si tirar endavant alguna mesura. "El Govern ho està estudiant, perquè jo crec que està fomentant l'odi racial", ha declarat la consellera. També ha criticat que els dirigents del PP diguin que no comparteixen aquesta acció però "no la criminalitzin".

Un individu amb antecedents racistes

albiol1Han estat nombroses les oportunitats que hem tingut de conèixer el perfil grotesc de Xavier Garcia Albiol des que aquest badaloní va entrar a la política de l'ajuntament de la seva ciutat com a regidor del Partit Popular de Catalunya. La seva estratègia de voler arrissar el ris per autopromocionar-se, tanmateix, no ha estat del tot afortunada.

Mentre que hi ha anaguets que neixen negres i viuen tota la vida intentant dissimular-ho, n'hi ha d'altres que neixen com els seus cohabitants però que esmercen tots els esforços de què disposen per tal d'atraure algun tipus de flaix o atenció dels mitjans de comunicació. Traduint-t'ho en aneguets, seria intentar esdevenir un Michael Jackson però a la inversa; és a dir, passant-se de blanc a negre.

Al llarg de la seva carrera política el secretari executiu d'organització del PP va comparar els homosexuals amb les mascotes en un ple de l'Ajuntament que Badalona; va agredir una persona que es manifestava i va fer un vídeo per intentar guanyar les eleccions municipals en el que situava la immigració com una causa de la inseguretat ciutadana, dels problemes de convivència entre veïns o del fet que existeixin pisos pastera al veïnat, entre altres.

El vídeo recollia testimonis de ciutadans que denunciaven la falta de seguretat en el municipi. Durant l'anunci, apareixien imatges de nouvinguts amb frases com "No a la mesquita en sòl públic", "No als pisos pastera" o "Falta seguretat".

Comunicat SOS Racisme

Una mostra més del PP més racista i irresponsable 

Davant la darrera acció del Partit Popular a Badalona, representat pel Sr. Garcia Albiol i amb el suport de la cap del partit a Catalunya, la Sra. Camacho, expressem de nou la nostra indignació davant aquesta activitat d'instigació a l'odi i el racisme dut a terme per una partit dit democràtic però clarament racista, com ve demostrant des de fa temps.

Davant aquests fets, des de SOS Racisme denunciem:

- els constants atemptats contra la convivència que protagonitzen des del PP de Badalona, l'ús constant de la demagògia i intentar treure rèdit electoral del descontent social fomentant pors i prejudicis vers la població immigrada. Davant això, des de SOS Racisme-Catalunya també volem recordar que existeix un Codi Penal que castiga l'apologia de la xenofòbia i la incitació a l'odi entre collectius. És igual de responsable qui exerceix la violència que qui difon la ideologia de l'odi. Amb l'agreujant que qui ho està fent en aquesta ocasió és un càrrec d'un partit polític que aspira a governar.

-          Que aquest és només un gir de rosca més en la escalada racista que s'està propagant en el discurs polític i que amenaça en augmentar en la mesura que s'apropin les eleccions. El fet que alguns partits parlamentaris s'hagin negat a signar un pacte per la no utilització de la immigració amb rèdit electoral, com s'impulsava des del Pacte Nacional per la Immigració, és prou significant. Sense oblidar les iniciatives polítiques engegades per diferents partits, que fomenten la discriminació racista i retallen els drets de les persones immigrades: des de la restrictiva reforma de la Llei d'Estrangeria impulsada pel govern del PSOE fins a les modificacions d'empadronament per a les persones en situació irregular.

-          En aquest sentit, denunciem també que els representants del Partit Popular del Maresme no han trigat en unir-se a la iniciativa engegada per l'alcalde de Vic (CiU) i presentaran una moció per tal que els ajuntaments de la comarca també denunciïn les persones immigrades en situació irregular que s'empadronin. Una proposta que tot i que ja saben que va contra les lleis vigents, els situa al capdavant de la onada de racisme institucional que es va estenent per Catalunya.

Davant aquests fets, de SOS Racisme exigim:

-          Responsabilitat política per part de la direcció del Partit Popular: que prengui les mesures pertinents tant amb el representant del partit a Badalona com la responsable de Catalunya. Que donat la gravetat dels fets i les seves conseqüències socials i que ja són moltes les vegades que el PP de Badalona ha protagonitzat actes racistes d'aquesta mena, han d'anar més enllà d'unes simples disculpes

-          Coherència política, tant en el Partit Popular com en la resta de partits, en la que es donen discursos i propostes contradictòries que no fan més que incidir en la fractura social i jugar amb les persones immigrades, ciutadans i ciutadanes que han de tenir els mateixos drets i oportunitats.

Uns i altres, impulsen la campanya de criminalització per motiu d'origen, ètnia, cultura o religió; mentre posen pals a les rodes de la construcció d'una societat cohesionada i amb igualtat de drets.

Davant aquesta situació, des de SOS Racisme fem una crida a tots els partits polítics, institucions, entitats i veïnat dels municipis perquè sumem esforços en garantir la convivència i la cohesió social. I des de l'entitat seguirem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l'estabilitat social de Catalunya.

SOS Racisme