L'Ajuntament de València prohibeix la Muixeranga i l'himne de la República

L'Ajuntament de València ha prohibit interpretar La Muixeranga i l'Himne de la República a l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme que se celebrarà aquest diumenge.

Dos dies abans ha enviat un fax als organitzadors prohibint els himnes "per no torbar als altres visitants", diuen. 

17/04/2010 00:29 Drets i Llibertats

L'acte, que tindrà lloc el diumenge a les dotze del migdia, vol homenatjar les víctimes del franquisme que es troben enterrades a la fosses comunes del Cementiri de València.

A la comunicació enviada per fax aquest migdia, aprova l'acte amb la condició que no s'interpreti la música per a no "torbar als altres visitants" ja que "el Cementiri està obert a persones de diferents ideologies i confessions".

Ara bé, la capella del cementiri, de culte catòlic, està dotada d'altaveus exteriors de gran potència que obliguen totes les persones que es troben en el cementiri a escoltar els cants, pregàries, misses i litúrgies de l'església catòlica.

Els organitzadors interpreten aquesta prohibició "com un acte de censura" per part de l'Ajuntament a l'homenatge a les víctimes del franquisme que "a més coarta la llibertat d'expressió".

"Primer instal·len un monòlit als feixistes sobre la fossa comuna, ara prohibeixen interpretar la música en homenatge a les víctimes", lamenten.

Per a saber-ne més:

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme al cementiri de València 

L'Ajuntament de València planta el monòlit on equipara botxins i víctimes sobre la fosa comuna 

Denuncien la complicitat entre el PP i PSOE per a esborrar la memòria històrica al País Valencià