CAJEI: "Per la terra i el treball, el jovent per la Independència i el Socialisme"

El proper 24 d'abril, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) commemorarà el 25 d'abril a les ciutats de Vila-real (La Plana) i València (L'Horta).

La cita s'emmarca en la històrica jornada del 25 d'Abril, diada per les llibertats nacional i social dels Països Catalans, en la qual la CAJEI hi participa des del seu naixement al País Valencià.

17/04/2010 18:49 Drets i Llibertats

 

Sota el lema "Per la terra i el treball, el jovent per la Independència i el Socialisme", la coordinadora encetarà la jornada a la ciutat de Vila-real, escenari de repressió posterior a la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V van ocupar i incendiar la ciutat. A les 12 hores del migdia, a la plaça de la Mayorazga, s'iniciarà una manifestació pels principals carrers i avingudes de la ciutat de la Plana, on es pretenen denunciar les imposicions històriques dels estats espanyol i francès sobre el nostre poble.

La marxa recorrerà l'avinguda Francesc Tàrrega, avinguda La Murà, avinguda Pius XII, carrer Josep Ramon Batalla i, finalment, arribarà a la plaça Sant Ferran, on tindrà lloc un acte polític amb la participació de diferents ponents vinculats a les lluites locals, comarcals i nacionals. Durant el recorregut, està prevista la realització d'un homenatge als lluitadors i les lluitadores catalanes, a la plaça de les Llibertats Valencianes.

A la vesprada, la CAJEI es desplaçarà fins a València per participar a la manifestació nacional junt amb la resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista. La mobilització començarà a les 6 de la vesprada a la plaça de Sant Agustí i portarà per lema "Som Països Catalans".

La jornada prèvia del 23 d'Abril, Dia de Sant Jordi, les organitzacions de l'Esquerra Independentista organitzaran un acte polític al voltant de la territorialitat, on participaran parlamentaris vinguts d'arreu dels Països Catalans. Aquest acte començarà a les 19:30 hores i tindrà lloc a la sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia de la Universitat de València.

Per la terra i el treball,

el jovent per la Independència i el Socialisme 
 

El 25 d'Abril representa en la consciència del nostre poble  una diada de valor incalculable: la commemoració de la derrota d'Almansa i la reivindicació  del nostre alliberament nacional i social. No debades, el 25 d'Abril és una diada no reconeguda en cap estatut d'autonomia ni en cap altre text jurídic, la qual cosa converteix aquesta cita en una autèntica mobilització d'origen plenament popular i allunyada de les falses reivindicacions institucionals.  

Aquest 25 d'abril, la CAJEI tornem a eixir al carrer. 

QUÈ?

Com a joves catalans i treballadors, fem del 25 d'Abril un marc de denúncia contra l'opressió nacional del nostre poble per part dels estats espanyol i francés. Ara més que mai, la classe treballadora, desposseïts de la terra que treballem, hem de rebellar-nos contra el sotmetiment de la burgesia que ens ha abocat a la crisi econòmica i demostrar que no permetrem que ningú faça negoci ni amb la nostra terra ni amb el nostre treball. No descansarem fins tornar al poble allò que legítimament li pertany.

QUI?

L'alliberament nacional i social depén de nosaltres i només nosaltres: fornades de joves que, organitzats al seu barri, vila, poble o comarca, esdevinguen l'avantguarda de la lluita al carrer. De les sinergies que s'hi creen, bastirem un contrapoder popular capaç de plantar cara a l'estructura estatal opressora.  

QUAN?

Sempre i sense treva. El 25 d'Abril només és una cita al calendari de la nostra lluita, però cal no oblidar que no aconseguirem el nostre objectiu eixint al carrer només aquest dia de forma simbòlica. L'alliberament nacional i social del nostre poble només podrà ser assolit lluitant de manera constant durant tot l'any. 

COM?

Organitzant-nos en assemblees de joves o en qualsevol altre projecte de l'entramat social dels Països Catalans. La nostra resposta al carrer ha d'ésser sempre combativa i contundent; de fet, l'agitació i la insubmissió són eines bàsiques sense les quals no podem entendre la nostra lluita. 

ON?

A tot arreu. Incidim en l'àmbit laboral perquè, com a treballadors, entenem que vivim oprimits al servei d'una classe burgesa que ens ofega de forma cada vegada més insostenible. També fem arribar el nostre missatge a aules d'escoles, instituts i universitats, plenes de joves sense aspiracions i amb un futur tintat de precarietat. Lluitem amb els nostres companys de classe, de treball... En definitiva, lluitem a cada barri allà on és el jovent dels Països Catalans. 
 

PER QUÈ?

Perquè volem ser persones lliures en una terra lliure i amb un treball digne. Perquè volem estendre la justícia social a tot arreu i perquè volem crear un nou món on el repartiment dels mitjans de producció siga equitatiu i on els pobles tinguen veu i no depenguen dels interessos de cap estat capitalista. 

Per això, 

per la dignitat, 

per la terra i el treball,  

el jovent per la Independència i el Socialisme! 
 

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) 


25 d'abril a València: "Som Països Catalans"