Milers de persones contra el cementiri nuclear a Móra d'Ebre

La marxa convocada per la Coordinadora Antinuclear de Catalunya (CANC), ha comptat amb el suport de plataformes ecologistes i entitats del territori
Unes 10.000 persones segons els organitzadors i unes tres mil, segons els Mossos d'Esquadra s'han manifestat aquest migdia pels carrers de Móra d'Ebre contra l'ubicació del cementiri nuclear a Ascó.

07/03/2010 16:02 Territori

thumb_474__4El portaveu de la CANC, Sergi Saladié, ha remarcar que amb aquesta protesta han volgut "reivindicar" l'oposició que el territori ha mantingut en tot moment en contra de la possibilitat que Ascó acabi acollint el cementiri nuclear.

En el manifest, llegit al final de la manifestació, s'adverteix que "imposar" aquest cementiri a Ascó en contra del Parlament, un centenar d'ajuntaments i una desena de consells comarcals de la zona seria remuntar-se a pràctiques "franquistes".

Per a la manifestació també s'havien organitzat dues caravanes de cotxes des del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i un tren antinuclear que ha sortit de l'estació de Sants a Barcelona.

123465_marxa_cotxes_eicLa que ha sortit del Camp de Tarragona estava organitzada per l'Esquerra Indeendentista del Camp (EIC)

Ascó és, juntament amb Zarra, una de les vuit candidatures oficials a acollir el cementiri nuclear, després de l'aprovació de l'Ajuntament de presentar-s'hi.

Per saber-ne més:

Ascó i Zarra en lluita pel territori [Seguiment informatiu]