La USTEC·STEs en contra del tancaments de grups de Batxillerat

En un comunicat fet públic aquest matí, la USTEC·STEs  s'oposa al tancament de grups de Batxillerat que està duent el departament d'Educació
El sindicat considera que és del tot contradictori que, en època de crisi, es dificulti l’accés dels joves als estudis post-obligatoris i més quan s’està proclamant que cal augmentar el nombre de joves que segueixen aquests estudis després de l’ESO.

26/03/2010 13:22 Cultura

 

USTEC·STEs manifesta:
 
 1. El tancament de grups de batxillerat que pretén portar a terme el Departament d’Educació és un greu atac cap els nois i noies amb menys possibilitats socioeconòmiques, que veuran restringides les seves possibilitats per accedir a aquest tipus d’estudis post-obligatoris. És una decisió que va en contra la igualtat d’oportunitats que l’ensenyament públic té l’obligació de garantir.
 
2.      El tancament de grups de batxillerat s’està duent a terme, bàsicament, en centres situats en zones especialment desafavorides, i això ho fa doblement greu.
 
3.      El Sr. Conseller intenta convèncer que aquesta mesura es fa per millorar la oferta del batxillerat. Però això no justifica, en cap cas, la supressió en aquests centres que es quedaran sense poder oferir aquests estudis i es veuran abocats a una més gran marginació.
 
4. És del tot contradictori que, en època de crisi, es dificulti l’accés dels joves als estudis post-obligatoris i més quan s’està proclamant que cal augmentar el nombre de joves que segueixen aquests estudis després de l’ESO. Cal recordar que aquest Departament ja ha suprimit del tot el batxillerat nocturn, que era una de les vies que molts joves utilitzaven per acabar aquests estudis.