La Razón: "El Govern canvia la Llei perquè els proetarres no vagin a les eleccions"

La reforma de la Llei Orgànica de règim electoral imposarà l'obligació de condemnar ETA. El Govern espanyol té previst aprovar aquesta reforma per tal d'impedir que els independentistes bascos tinguin dret a vot a les eleccions i així impedir que l'esquera independentista sigui present al Parlament.
 
Tots els càrrecs electes tindran l'obligació de condemnar la banda armada, i si no ho fan se'ls retirarà l'acta.

26/03/2010 21:27 Drets i Llibertats

Els diaris espanyolistes s'han fet vast ressò de la mesura. En aquest sentit, la portada del diari ultraconservador La Razón ha obert divendres amb "'El Govern canvia la Llei perquè els proetarres no vagin a les eleccions". El Mundo, per la seva banda, duia en portada "Els electes podran perdre l'acta si no condemnen ETA".

El Govern espanyol planteja prohibir la presentació de candidatures que "de fet siguin successores o continuadores de l'activitat d'un partit il·legalitzat", ampliar el termini per impugnar candidatures electorals i estendre també el termini per presentar recursos, de manera que es puguin impugnar i il.legalitzar candidatures durant la campanya electoral, cosa que no és possible actualment.

L'Executiu del PSOE té previst portar la reforma al Congrés el mes de maig. La mesura afectaria aquells càrrecs electes les formacions dels quals hagin estat declarades il·legals "per sentència judicial ferma" després de les eleccions. Això permetria treure-li l'acta, "excepte que aquest declari expressament el seu rebuig i repulsa de les causes que van motivar la il·legalització de la formació sota la llista concórrer a les eleccions".

D'aquesta manera, els càrrecs electes hauran de fer "una declaració expressa, notòria i fefaent" de renúncia a la violència i que demostri la seva desvinculació a "els partits que la recolzen".

Per a saber-ne més:

Editorial: No es razón de Estado, es pura irracionalidad - Gara