Pau Alabajos enceta el cicle de cantautors del Casal Carme Claramunt al barri de Llefià de Badalona

El proper divendres a les 21.30h al Casal Carme Claramunt

És la primera vegada que Pau Alabajos visita l'antiga Bétulo convidat pel nou casal badaloní, que va obrir les seves portes el passat 19 de desembre de 2009 al Passatge Sant Pere del barri de Llefià.

01/02/2010 10:21 Cultura
El casal s'ha volgut dedicar a la memòria de Carme Claramunt (natural de Roda de Barà i veïna de Badalona), la primera dona afusellada al "Camp de la Bota" de Barcelona després d'haver estat encarcerada a la presó de dones del barri barceloní de Les Corts i ser jutjada en Consell de Guerra pel règim feixista instaurat l'any 39. 
 
Tant els inicis musicals del torrentí a València, quan actuava en places i cantonades de Ciutat Vella sotmès a l’assetjament i censura de la batllessa de València, na Rita Barberà, com la seua evolució i trajectòria s'han emmarcat en el seu compromís personal envers els moviments socials i ciutadans del nostre país. La lluita per la reconstrucció del barri del Cabanyal o la defensa de l'horta valenciana, el seu suport als moviments anti MAT del nord i del sud, i ara mateix el recolzament a una iniciativa cultural novedosa, a la vegada que compromesa amb la llengua i la cultura catalana, com ho és el nou Casal Popular Carme Claramunt de Badalona, en són un bon exemple.
 
Alabajos va rebre un doble guardó en els darrers Premis Enderrock 2009 (al millor disc de cançó d'autor per "Teoria del Caos" i al millor artista de cançó d'autor). La vàlua del cantautor ha obtingut també el merescut reconeixement a la seua terra on ha guanyat diferents edicions dels Premis Ovidi Montllor: el 2006 a la millor lletra per "Cançó explícita" i el 2008 al millor disc de cançó d'autor per "Teoria del Caos". Actualment ostenta el càrrec de secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en València (COM).