Disponible el vídeo d'homenatge a Gustau Muñoz en el 31è aniversari del seu assassinat

Ja està disponible a la xarxa de vídeos Youtube la gravació d'homenatge a Gustau Muñoz que es va fer a Barcelona l'Onze de Setembre passat quan es complien 31 anys de la seva mort.

El vídeo, de 4 minuts i mig de durada, fa un repàs a la història del jove lluitador, que fou assassinat per la policia feixista espanyola l'any 1978, així com a l'homenatge que se li féu des de l'esquerra independentista al carrer Ferran, prop d'on fou abatut a trets.

01/02/2010 17:01 Drets i Llibertats

Així mateix,  denuncia que mai s'hagi processat ningú per l'homicidi a causa del pacte de silenci imposat per la "transició".

Quant a l'homenatge que se li va retre durant la passada Diada, la gravació recull imatges de la manifestació i dels parlaments que es feren en honor de Gustau Muñoz.

En un d'aquests discursos s'exclama: "Per alliberar-nos cal que fem memòria. Que no oblidem els qui van donar la vida per la lluita que nosaltres hem heretat. Cal que recordem perquè les seves morts no hagin estat en va. Perquè malgrat l'amnèsia que ens han imposat, en la nostra memòria hi caben pensaments i records per tots els que se'ns han endut. Un record per a tu, Gustau Muñoz, que vas ser assassinat per la policia franquista avui fa 31 anys. Un record per vosaltres: Martí Marcó, Quim Sànchez, Jordi Martínez de Foix, Fèlix Goñi, Toni Villaescusa, Joan Carles Monteagudo, que no vau dubtar a alçar les armes contra l'estat opressor".

El vídeo recull imatges de l'any 1978 en blanc i negre on es veu com les forces d'ocupació persegueixen els manifestants durant la Diada.

En un altre discurs s'explica una part de la biografia de Gustau Muñoz i de Jordi Martínez de Foix: "Ell [Gustau Muñoz] ja ho tenia molt clar. Era un lluitador dels que no creien en l'anomenada "transició democràtica". Ell ja militava a la Unió de Joventuts Marxistes Leninistes, i va ser el seu fundador, en Jordi Martínez de Foix, mort un mes després, el 14 d'octubre, qui el va tenir als braços i el va ajudar en la seva agonia. Fou un exemple a seguir en la lluita per la independència i el socialisme de Catalunya. Tots aquells que vam tenir la sort de conèixer-los, n'hem de donar sempre testimoni, i retre'ls homenatge passi el que passi".

«Encara hi som a temps.
Encara, encara, encara.
  Destruirem un mon estúpid
i sense anima»
 
[Cançó de carrer, de Joan Oliver
per Ramon Muntaner. Una de les
cançons del vídeo]
 
Per a saber-ne més: