Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

Un activista i militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), estudiant de la UAB, ha estat detingut avui pels Mossos d'Esquadra en el marc d'una acció de protesta en contra de la pujada del preu del transport públic que un grup d'estudiants estava desenvolupant a l'estació de Ferrocarrils de la UAB.

El SEPC i Alerta Solidària han anunciat el seu "ple suport" a les accions reivindicatives que estaven duent a terme els estudiants i ha denunciat el "caràcter polític" de la detenció.

01/02/2010 19:26 Educació

 

A més, han condemnat la presència de cossos policials als campus universitaris, ja que consideren que l'única finalitat que persegueixen és "el control i la repressió vers les activitats de caire reivindicatiu".

En aquest sentit, les dues organitzacions exigeixen la posada en llibertat immediata de l'estudiant detingut, així com una explicació i disculpa de la rectora de la UAB, Anna Ripoll, i la retirada de la policia de la universitat.

Comunicat SEPC i Alerta Solidària:

Avui un grup d’estudiants ha volgut denunciar l’increment desmesurat de les tarifes del transport públic mitjançant una acció agitativa a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de la Universitat Autònoma. Durant el transcurs de l’esdeveniment reivindicatiu una parella de membres de seguretat privada han estat increpant als activistes i estudiants que els feien costat. Poc després s’hi ha personat una parella de policies de paisà dels Mossos d’Esquadra, assidus a vigilar i controlar tota activitat del Campus de Bellaterra, malgrat no disposar de cap mena de permís del rectorat. Els dos agents no han dubtat d’encarar-se als activistes amb la intenció d’emportar-se’n alguns detinguts. Aleshores un dels estudiants que mostraven suport a l’acció reivindicativa ha intentat dialogar amb els Mossos a fi de que cessessin les seves pretensions. No obstant la parella d’agents, no només no ha cedit a les demandes dels estudiants, sinó que ha reduït i detingut l’estudiant que mirava d’efectuar una mediació. Aquest estudiant, a més a més és militant del SEPC i activista reconegut del moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


     Davant d’aquests fets el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària volem deixar palès que
    •    Donem ple suport a les accions reivindicatives que els estudiants duien a terme a l’estació dels FGC
    •    Denunciem el caràcter polític de la detenció perquè ha estat completament arbitrària i en cap cas sostinguda per alguna motivació legal
    •    Manifestem el nostre rebuig a la presència de cossos policials als campus universitaris atès que l’única finalitat que persegueixen és el control i la repressió vers les activitats de caire reivindicatiu.


     A més a més el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària exigim
    •    La posada en llibertat immediata del nostre company detingut
    •    Una explicació i disculpa d’Anna Ripoll, rectora de la UAB, per la presència d’agents de paisà al campus de Bellaterra.
    •    La retirada dels campus universitaris de tots els cossos policíacs que habitualment realitzen seguiment, control i repressió als estudiants.