El Casal Popular de les Corts arriba als tres anys de resistència

Ja fa tres anys que el Casal Popular de les Corts va obrir les portes dins l’emblemàtica Colònia Castells. És per això que els propers 5, 6 i 7 de febrer durà a terme tot un seguit d'activitats per tal de celebrar l'aniversari.

El Casal porta tres anys realitzant exposicions, xerrades, tallers i donant suport als moviments socials de la ciutat per tal d'oferir alternatives socials i autònomes al barri.

31/01/2010 21:34 Drets i Llibertats
Cartell anviersari Cartell anviersari

 

Per tal de celebrar aquests tres anys de resistència, divendres 5 de febrer es donarà el tret de sortida a un cap de setmana ple d’activitats amb un concurs de Garrotins, cant tradicional dels Països Catalans, acompanyat d’un sopar a base de pintxos i sidra.


El dissabte hi haurà un taller de graffitis i un dinar popular. Seguidament, una gimcana lúdicofestiva plena de sorpreses començarà a animar la festa del vespre, que seguirà amb el cantautor “Lo Corcó Bell” i música fins les dues de la matinada.

Ja per acabar, diumenge després de dinar, es durà a terme un concurs de pastissos per celebrar com cal aquests tres anys de lluita i okupació, i un quinto popular.

El Casal Popular de les Corts porta tres anys mantenint la Colònia Castells, un espai que està en perill a causa d’un pla urbanístic del qual l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa INCASOL (de la Generalitat de Catalunya) són els màxims gestors. 

Amb l’okupació, a més de lluitar perquè la Colònia Castells es mantingui dempeus i sigui rehabilitada -fent front a l'amenaça del desallotjament-, el Casal Popular també contribueix a denunciar tot el que representa l’especulació: preus de pisos que no permeten l’emancipació del jovent, la impunitat immobiliària en la destrucció del medi ambient, la subvenció dels ajuntaments i governs amb la venda i requalificació del sòl públic, la manca d’espais i locals autogestionats pel jovent...