Un miler d'estudiants es manifesta per la universitat pública

Un miler d'estudiants s'han manifestat avui al migdia a Barcelona per reclamar la democratització de la universitat pública. La manifestació, que no havia estat comunicada a la policia, no ha pogut acabar el recorregut previst. Els estudiants volien accedir a la plaça Sant Jaume però els antiavalots els hi ho han impedit, tallant el carrer Jaume I. Malgrat la prohibició d'accedir a la plaça Sant Jaume, la manifestació ha acabat sense cap incident.

La manifestació ha estat convocada per la coordinadora d'assemblees d'estudiants i ha comptat, entre d'altres, amb estudiants de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Autònoma i de la Universitat Pompeu Fabra.

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

03/12/2009 18:42 Educació

Valles col·locades per la policia per impedir la marxa de la manifetació. Imatge de Marc MirasEl portaveu dels estudiants, Heithor Zanini, ha expressat el rebuig del col·lectiu estudiantil al nou sistema educatiu que proposa el pla Bolonya en considerar que deslegitima la universitat.

Zanini ha reiterat la crítica directa al sistema d'avaluació continuada que "s'hauria de fer en classes de 25 estudiants i no de 90 com passa ara". Tampoc convenç l'elecció "a dit" dels òrgans de govern de les universitats que creuen que s'acabarà instal·lant en les decisions educatives. El Pla Bolonya fa tres mesos que s'aplica parcialment en la majoria dels estudis superiors a Catalunya.

* Imatges d'en Marc Miras.