Es constitueix la "Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País" a Maó

Signen la creació de la Xarxa l'OCB de Mallorca, l'OCB de Formentera, l'Institut Menorquí d'Estudis, Acció Cultural de Menorca, l'Institut d'Estudis Eivissencs, l'Associació 8 d'Agost d'Eivissa, la Comissió de Festes de Santa Maria de Formentera i els Joves de Mallorca per la Llengua.

La llengua, la cultura i la construcció nacional del país són els tres eixos sobre els quals es basa la Xarxa de col·laboració que signaren entitats de Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera aquest dissabte passat a Maó. Amb la creació d'aquest mecanisme de col·laboració, s'enforteixen les relacions entre entitats germanes i es reforçarà la unitat d'acció a tot l'arxipèlag per treballar a favor de la plena normalització de la llengua catalana.

23/12/2009 10:42 Cultura

Els punts bàsics que es fixa la Xarxa són la plena integració de la immigració, la consolidació d'un model escolar propi, l'avanç dels mitjans de comunicació en català, l'entrada de la llengua catalana a les noves tecnologies, el creixement de les indústries culturals en català i impulsar la normalització lungüistica en el món laboral. Les enitats són conscients que amb una major col·laboració, la consecució d'aquests objectius serà més senzilla.

Font: Tribuna Mallorca