Protestes durant la inauguració el Centre de Visitants de la Casa de les Llengües

Un grup de veïnes reivindiquen respecte al patrimoni històric. El vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Carod –Rovira, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i el regidor de Sant Martí participen en l’acte inaugural. Les restes arqueològiques han estat tapades amb terra. Una carpa gegant de plàstic presideix el recinte industrial declarat BCIN.
 
Ahir,  a les 12h es va celebrar l’acte d’inauguració del Centre de Visitants de la futura Casa de les Llengües. L’acte fou presidit per Josep-Lluis Carod Rovira, vicepresident de la Generalitat i també va comptar amb la presència de Carles Martí, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, regidor del Districte de Sant Martí i Antoni Mir, director de la Casa de les Llengües.

21/11/2009 01:22 Territori
Davant del recinte de Can Ricart s’hi han concentrat un grup de veïnes reclamant respecte pel patrimoni històric del Poblenou.

L’única resposta a les protestes és la presència policial:
Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana els han impedit l’accés al recinte. La presència policial ha estat molt destacada amb diverses desenes d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana i la presència de diversos agents de paisà, segons informa Poblenou.org
 

Cal recodar que que la setmana passada es van localitzar importants restes d’arqueologia industrial a la zona de titularitat pública de Can Ricart, al Poblenou. 

El perillòs precedent d’Horta

L’agost del 2007 es van descobrir restes d’una vil.la romana al carrer Salses (districte d’Horta). En aquell cas l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat van decidir tornar a sepultar de terra aquelles restes, tot i l’opinió contrària dels arqueòlegs.

 

La veritable cronologia de la troballa de restes romanes a Can Ricart

13/10/2009- L’empresa Dracma Arqueologia inicia les tasques de recerca arqueològica preventiva al recinte de Can Ricart.

06/11/2009- El blog de l’AAVV de Can Ricart publica l’article “Ruïnes Romanes a Can Ricart?”

10/11/2009- El blog de l’AAVV de Can Ricart publica les primeres fotos sobre les restes romanes descobertes a Can Ricart.

11/11/2009- El blog de l’AAVV de Can Ricart publica les fotografies de les excavacions fetes a la Cereria Mas i a Can Font.

11/11/2009- POBLENOU.ORG publica una noticia titualada Troben unes possibles restes arqueològiques a Can Ricart (amb les fotografies publicades anteriorment per l’AAVV de Can Ricart)

2/11/2009- L’Ajuntament de Barcelona emet un comunicat on anuncia la descoberta de restes romanes a Can Ricart

13/11/2009- El diari Avui publica una noticia titulada Trobada una vil·la romana a Can Ricart

14/11/2009- El diari Avui anuncia que les restes romanes podrien ser del segle I dC

 

Per saber-ne mès

Demanen l'aturada de les obres a Can Ricart fins que no es valori les restes arqueològiques 

Les restes romanes de Can Ricart en perill 

Localitzen restes romanes a Can Ricart, al Poblenou  Llibertat.cat