Facebook elimina el grup "Els catalans no som espanyols"

La xarxa social més popular del món, Facebook, va eliminar un grup independentista adduint un "incompliment de les condicions d'ús". El grup "Els catalans no som espanyols", clausurat el passat 9 de novembre, aplegava un total de 16.000 persones aproximadament i pretenia reunir gent que no se sent espanyola. El grup va ser tancat sense previ avís, i un cop ja clausurat, els administradors van rebre un missatge de Facebook que els deia que el grup era "ofensiu, amenaçador i obscè". Per Facebook, el grup "atacava individus i grups de persones", justificant així el tancament del grup. El que no explicava el missatge és perquè aquest grup ataca col·lectius de persones i en canvi d'altres grups com "Cataluña es España" o "A que encuentro 100.000 catalanes que opinina que Cataluña es España" no.

14/11/2009 10:45 Comunicació

 

Pels administradors d"Els catalans no som espanyols", el grup sempre s'ha caracteritzat pel seu tarannà dialongat, fins i tot quan algun infiltrat s'hi ha adherit. Pels responsables del grup, Facebook -que actualment compta amb uns 300 milions d'usuaris a tot el món- l'ha eliminat perquè grups espanyols els ho han demanat.
 
Facebook va eliminar el grup sense previ advertiment. Tot amb tot, els creadors del grup abolit n'han creat un d'igual que de moment ja aplega més de 7.200 persones. Els administradors exigeixen que Facebook rectifiqui i animen a tothom a tornar-se afegir al grup.

Altres casos de censura

No és la primera vegada que Facebook censura grups o comptes presumptament per motius polítics. Fa uns mesos Facebook va eliminar els comptes de Núria Casademont i Esther Ponsa, delegades de Deumil a Brussel·les, sense donar cap explicació raonable. Ens ambdós casos els van comunicar que publicaven "massa enllaços". En motiu d'aquest fet, la comunitat va crear un grup al Facebook sota el nom de "Llibertat d'expressió".


Per saber-ne més

Facebook elimina el compte de dues delegades de Deumil.cat  - Llibertat.cat