La setena Trobada d'Estudiants dels Països Catalans comença demà a Reus

Demà divendres comença a Reus una nova edició de la Trobada d’Estudiants dels Països Catalans (TEPC), que per primera vegada es trasllada a l’octubre i no pels volts de setmana santa. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) presenta un programa variat d’activitats formatives i lúdiques al llarg de tot el cap de setmana.

 

 

01/10/2009 15:02 Educació

Concerts VII Trobada d'Estudiants dels Països CatalansLa programació d’enguany aborda temàtiques com la coeducació, la renovació pedagògica, les indústries militars als centres d’ensenyament, la presència de la llengua catalana a les universitats o la reivindicació d’un marc estudiantil i laboral nacional.

Més enllà, el SEPC presentarà també les seves línies de treball als centres d’ensenyament per al curs que tot just encetem i programa diferents debats i actes sobre l’ensenyament públic.

La Trobada compta amb la participació de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, el Centre Delàs, el col·lectiu Cau de Llunes o la Plataforma per la Llengua, alhora que també es compta amb les col·laboracions del Casal Despertaferro, l'Assemblea de Joves de Reus així com de les assemblees locals de la CUP i Maulets en les qüestions de caràcter més logístic.

La inscripció costa 30 euros, i inclou l'allotjament al poliesportiu municipal amb calefacció, lavabos i dutxes amb aigua calenta, així com tots els àpats des de divendres fins diumenge a la tarda, i l'entrada de franc als concerts de divendres i dissabte. El SEPC facilita diferents informacions d'interès per aquella gent que vulgui accedir-hi.

Programa de la VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans

 

 

Anteriors edicions de la Trobada d'Estudiants dels Països Catalans (TEPC)

Les Trobades d’Estudiants dels Països Catalans nasqueren de la mà de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i l’Alternativa Estel.  La primera trobada tingué lloc l’any 2003 a la Vall de la Guard (Marina Alta), i prosseguí successivament amb les edicions de Sallent (Bages) i Les Borges Blanques (Garrigues). El SEPC assumí la organització a partir de les edicions de Cardedeu (Vallès Oriental) i Atzeneta del Maestrat (Alt Maestrat). Manresa (Bages), fou la població que acollí la darrera edició, celebrada el mes d’abril d’aquest mateix any 2009.

Cal recordar que ja durant els anys noranta es van celebrar les primeres trobades d’estudiants de secundària a poblacions com ara Figueres (Alt Empordà) o la Murtera (Mallorca), impulsades per part d’organitzacions precedents com ara el Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI) o l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes (AEN).

Per saber-ne més:

VI Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Manresa - Llibertat.cat

Tot a punt per la V Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Atzeneta del Maestrat - Llibertat.cat

Cardedeu acull la IV Trobada d’Estudiants dels Països Catalans - Llibertat.cat