La COS amb la Marxa per la Igualtat i contra la llei d'estrangeria

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), a través d'un comunicat, expresa el seu suport a les persones que estan duent a terme la Marxa per la Igualtat de Barcelona a Madrid contra la reforma de la Llei d'Estrangeria. Avui fa 8 dies que la marxaires van sortir de Terrassa i es troben ja a Mollerussa. (Seguiment de la Marxa)

Per a la COS, la proposta de reforma de la llei d'estrangeria que s'està tramitant al Congrés dels Diputats d'Espanya suposa un pas més en la institucionalització del racisme i sols busca dificultar la vida de les persones migrants. La llei d'estrangeria afavoreix l'assentament de diferents graus de ciutadania facilitant l'explotació laboral.

01/10/2009 23:29 Drets i Llibertats

Així doncs, consideren que la tramitació d'un enduriment de l'actual llei, en plena crisi, sols pot ser interpretat com un intent de desviar l'atenció sobre les veritables causes d'aquesta: el model d'explotació i especulació capitalistes. L'aprovació de la llei aconseguirà culpabilitzar i segregar les persones migrants i esdevindrà una eina de divisió en el si de la classe treballadora.

La COS assenyala: "Des d'un punt de vista sociolaboral els punts més conflictius són:

- S'hauran d'haver cotitzat 180 dies per tal de poder obtenir la renovació del permís de residència.

- Es dificulta el reagrupament familiar introduint clàusules surrealistes com, per exemple, el fet que sols s'hi pugui reagrupar a un dels 2 progenitors.

- L'estada màxima en els Centres d'Internament d'Estrangers - CIEs, passa dels 40 als 60 dies.

- Es penalitza la solidaritat vers les persones migrants amb multes que poden arribar als 10.000€.

- Dificulta l'accés a la sanitat, l'educació i al dret a la defensa gratuïta.

En resum es pot dir que, moltes de les "novetats" de la reforma van en contra de la mateixa Declaració Universal dels Drets de l'Home i els Pobles, Declaració de l'ONU signada pel propi estat espanyol."

És per tot auxò que demanen l'abolició de la llei d'estrangeria. Les persones migrants són part de la nostra societat i venen empeses per les necessitats que provoquen les desigualtats generades per les nostres societats capitalistes occidentals.

Per saber-ne més:

La Marxa per la Igualtat i contra la llei d'estrangeria es posa a caminar  Llibertat.cat