Fa anys des del Baix Llobregat es demana una investigació sobre la relació entre el PSC i Ruve
Segons el número 0 de la publicació Entrebastidors, l'empresa Promociones Ruve estava implicada en projectes urbanístics altament especulatius amb la complicitat de l’equip de govern de l'Ajuntament d'splugues de Llobregat, ja que l'alcalde, Toni Pérez era un gran amic dels propietaris. L’empresa neix el 1987 i segons, la publicació, fa l’agost amb l’etapa especulativa i corrupta dels 90 a Esplugues. "Compra naus industrials, l’ajuntament li requalifica els terrenys i construeix edificis de vivenda cada vegada més cara. En aquella àpoca es feia estrany que en un terreny tan car com Esplugues només una empresa comptés amb la majoria de projectes d’un mateix barri".
A

l barri de la Plana d'Esplugues de Llobregat "hi ha edificis que han aixecat l’imperi de la constructora. A part, l’empresa ha aprofitat ventades especulatives com el Trambaix per construir vivenda a la vora de la via a Esplugues (tot Sant Llorenç), Cornellà i quan arribi a Sant Feliu".
En concret, la publicació
Rebelión assegura que l'arquitecte Miquel Roa que
treballa per a l'empresa Ruve ha dissenyat edificis a peu de tramvia entre Esplugues i Cornellà. L'arquitecte és molt present en projectes urbanístics municipals i a més a més, és un membre destacat de "Ciutadans pel canvi". També ha dissenyat el projecte Mas Lluhí a la serra de Collserola de Sant Just Desvern.
I és que pel fa al Trambaix, des d'una perspectiva històrica
es veu com fa més de 10 anys que diverses constructores es van anar poscionant a un costat i l'altre de les vies. Uns anys després quen aquests plans urbanístics i les requalificacions es va anant aprovant, aquestes promotores han desenvolupats projectes com la de Diagonal d’Or, les construccions de Promociones Ruve o de Iberhogar i tamble han participat en el pla Caufec.
La Plataforma Cívica en Defensa de la Vall de Sant Just (PCDV) demanava en un ple municipal que s'aclarís la possible relació d'amistat íntima (ja que segons la Llei en l'Article 28 30/1992 de 26 Nov. declarava la incompatibilitat d'exercir un càrrec de responsabilitat en l'administració quan hi ha manifest un grau suficient d'amistat amb algú que en pot sortir afavorit) amb un dels administradors de l'empresa Promociones Ruve S.A. propietària d'un dels terrenys de la Vall de Sant Just.
Es creia que apart de l'amistat manifesta mútua, era padrí d'una dels filles de la regidora i cap de l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, Anna Hernàndez, i això és el que el portaveu de la PCDV Daniel Ramírez, havia intentat exposar i aclarir després d'una amplia i matitzada introducció en el torn de precs i preguntes del ple.
La formulació de la pregunta clau va provocat una reacció aspre i forassenyada de l'alcalde Josep Perpinyà, que va interrompre la intervenció del portaveu fugint d'estudi i apelant a la confiança en l'Ajuntament i el procés de preservació de la Vall mitjançant el conveni amb els propietaris de la vall que tenia el suport de tots els grups polítics del consistori, sense permetre finalitzar i aixecant el Ple sense respondre la qüestió.
L'ombra de la sospita estava bén alta, doncs la confirmació de l'existència d'aquesta relació implicaria que la Sra. Anna Hernández, dona de José Montilla, aleshores ministre, hauria de dimitir del seu càrrec de responsable de l'Area d'Urbanisme.
A partir d'aquest fet, Anna Hernández va presentar una querella, però aquesta es va tancar de la següent manera. A l'hora de la reconcialició davant del Jutge de Pau on no es va presentar la regidora, però si els ecologistes. La jutgessa, mainadera també de les filles de la regidora, sembla ser va que els va dir que demanessin perdó a la regidora, ja que estava molt enfadada per la pregunta al ple. Tot i així, Anna Hernández a retirar la querella, ja que l’havien aconsellat que s’havia passat en el seu presumpte abús d’autoritat.