Concentració unitària de rebuig a la visita borbònica de dilluns a Lleida

Aquest dilluns, Felip de Borbó i Letizia Ortiz visiten Lleida per inaugurar el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny, convidats per la Paeria i la Universitat de Lleida. És per això que l'esquerra independentista de la ciutat ha organitzat una convocatòria per mostrar el rebuig a una visita "innecessària i que li costarà a la ciutat milers d'euros". L'Assemblea de Joves de Lleida recorda que la monarquia espanyola és el símbol de l'opressió dels Països Catalans i exclama: "Els antecessors dels actuals Borbons van sotmetre la ciutat a sang i foc fa tres segles i ara els retem honors? A Lleida no!".

24/10/2009 17:46 Drets i Llibertats

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per la seva banda, mostra indignació, i alhora insisteix en el caràcter antidemocràtic i militar d'una institució hereva del règim franquista i culpable de la pèrdua dels drets nacionals i llibertats dels Països Catalans.

El SEPC remarca també la despesa pública que significarà aquesta visita reial "en detriment d'altres necessitats públiques, especialment en temps de crisi i amb l'aplicació de Bolonya", que ha suposat un increment del preu de la matrícula.

La convocatòria unitària de rebuig a la visita dels prínceps borbònics a Lleida tindrà lloc dilluns a 2/4 de 12 del migdia davant del Teatre de l'Escorxador (C/ Lluís Companys).

cartellprincep2_copia