Un periodista de Ràdio Arrels té problemes a la frontera per parlar català

Als policies espanyols els hi estranya que les persones que saben parlar catalá no entenguin l'espanyol. Per això, de tan en tan, ens arriben noticies de persones que tenen problemes per aquesta raó.
Rafael Renyé i Pla, cap de colla dels Castellers del Riberal (Catalunya Nord) i locutor de Radio Arrels, que va tenir problemes dissabte passat, quan tornava del correfoc de La Jonquera, segons informa Vilaweb Catalunya Nord. En Rafael, va ser aturat per un guàrdia civil, al qual li va estranyar que, parlant català no sabés castellà. Sembla que la cosa no va anar més enllà de una mala estona passada per ell i la seva acompanyant.  Com diu en Rafael 'vos ho expliqui perquè pensi que es important recordar que la llengua catalana encara és víctima de discriminació i que la gent com nosaltres que parlem català podem tenir problemes només per parlar la nostra llengua. Nosaltres hem tingut sort, tot ha quedat com una anècdota.

08/09/2009 22:43 Drets i Llibertats
Però per altres nord catalans no ha estat tant fàcil i s'han passat hores amb la policia a la frontera. La discriminació al català encara avui és una realitat. Però no cal oblidar que aquesta discriminació no és legal i que ningú té el dret de nos impedir de parlar la llengua que volem. Els atacs contra el català son freqüents i per això una associació com Aire Nou que nos dona la possibilitat de parlar en català en total llibertat és una de les maneres de defensar-se contra aquests atacs.'