La Marxa per la Igualtat i contra la llei d'estrangeria es posa a caminar

Des de Terrassa, diverses Associacions d'immigrants inician una marxa de 700 quilòmetres fins a Madrid per protestar contra la reforma de la llei d'estranageria, que s'està discutint actualment.  La CUP de Sabadell ha expressat el seu suport a aquesta marxa.

El president de la Federació d'Immigrants del Vallès, Hugo Colacho, ha afirmat avui en roda de premsa que es tracta d'una iniciativa que va sorgir a la comarca vallesana per sensibilitzar la ciutadania i per la igualtat, la llibertat, la democràcia, la justícia i el futur, ja que la proposta de reforma suposa retallar drets als immigrants. "Som part de la societat, no una cosa aliena", ha reivindicat.

23/09/2009 10:14 Drets i Llibertats
La marxa sortirà de la plaça Roja de Terrassa on, després de fer un recorregut fins a l’ajuntament, es dirigirà en tren fins a l’estació de Renfe de Sabadell Nord. Des d’allà es farà una marxa fins a l’estació de Sabadell Sud on agafaran el tren fins a Barcelona. A Barcelona la convocatòria és a les 5 de la tarda a la Rambla del Raval.
 
Sota el lema que cap persona és il·legal aquestes associacions reclamen que les persones immigrades puguin gaudir de drets polítics i de l’estatus de ciutadania. En aquest sentit aposten per la mobilització massiva amb l’objectiu que des de les institucions s’escoltin les seves propostes.
 
Els participants recorreran una mitjana de 25 quilòmetres diaris i acamparan en pobles del camí, passant per Catalunya, Aragó i Madrid.
 
La CUP de Sabadell ha expressat el seu suport a aquesta marxa. En aquest sentit des de la candidatura denuncien ‘el caràcter segregacionista i discriminatori de la nova llei d’estrangeria’, de la mateixa manera que reclamen un marc jurídic i econòmic que tendeixi a fer dels nouvinguts ciutadans amb tots els drets i deures, tant laborals, com socials i polítics, garantint la seva plena integració a la realitat social, cultural i lingüística catalana.