El SEPC qualifica les declaracions del Conseller Huguet d'"atac a la universitat pública catalana"

"Qui és corromp és l’esquerra, els polítics d’esquerra que en tocar poder acaben pensant com la dreta i presentant, doncs, les mateixes solucions que la dreta. Com ara Josep Huguet, conegut cantaôr per peteneres, que ara s'espolsa que «els estudiants han de pagar més per anar a la universitat»" Toni Cucarella al seu bloc

"El conseller Josep Huguet torna a mostrar la voluntat dels governants en privatitzar la universitat pública catalana" ha manifestat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) contestant les declaracions de Josep Huguet on afirmava  que els estudiants haurien de pagar més diners per anar a la Universitat i que no pot ser que un servei públic com la universitat sigui finançat en un 90% per les arques públiques. El SEPC considera que aquestes declaracions són un atac a la universitat pública catalana.

24/09/2009 01:40 Educació

I és que, Huguet també va declarar que el govern de la Generalitat de Catalunya està estudiant establir un nou criteri de finançament de les universitats, segons els aprovats dels seus alumnes. A més a més, el Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa va anunciar que en un període de 3 anys s’eliminaran algunes de les titulacions que ara mateix estan oferint les universitats catalanes.

És per això que el SEPC assenyala que el Conseller "ens torna a demostrar que les polítiques de la Generalitat pretenen imposar criteris d’eficiència empresarial a la universitat,en detriment dels criteris socials i culturals que haurien de regir el govern de la universitat. D’aquesta manera, el senyor Josep Huguet amenaça en suprimir aquelles titulacions que el mercat no consideri productius".

El Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet,  va fer aquestes declaracions durant una roda de premsa en motiu de la presentació del nou curs universitari.

Per saber-ne més:

El Conseller Huguet defensa que els estudiants han de pagar més per la universitat - SEPC