Dos anys de presó per a un treballador de TMB acusat d'atacar un bus

Saturnino Mercader, president del comitè d'empresa de TMB, va anunciar que recorreran la fentència i va lamentar que el jutge «hagi decidit solament en funció del testimoniatge d'un mosso d'esquadra»
-Recordem que milers d'adhesius informen aquests dies de la Mercè de l'aturada dels autobusos de TMB el proper 7 d'octubre
Llançar un tronc encès contra un autobús li costarà al tècnic de TMB Andreu de Cabo dos anys de presó i una multa de 792 euros per a cobrir els desperfectes en el vehicle. La sentència dóna la raó al gestor metropolità de transports, que va denunciar els fets succeïts durant la intensa vaga de gener del 2008. La fallada judicial considera provat que De Cabo, membre del sindicat CGT, va agarrar un tronc de la foguera d'un piquet i ho va llançar contra un bus de la línia 15, que funciona amb gas natural, quan es disposava a iniciar el servei matinal.

24/09/2009 15:07 Drets i Llibertats

Segons el jutge, "el dret a la vaga no empara la possibilitat d'exercir sobre tercers una violència, no solament moral, sinó també física".

Andreu de Cabo, tècnic de la Cotxera Pablo Díez (abans coneguda com Cotxera de Ponent) i delegat del Comitè d’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per CGT, fou jutjat  el passat 10 de setembre per uns incidents ocorreguts durant el passat període de vagues en la cotxera de Zona Franca amb els antidisturbis dels Mossos d’Esquadra.

Recordem que Andreu de Cabo fou denunciat per l'empresa, ja que la Direcció de TMB es va negar a donar la llista de serveis mínims i més tard va demanar als antidisturbis que traguéssin al piquet informatiu “del mig” perquè deia que alentíem la sortida dels busos, quan el que preteníem era comprovar si eren o no serveis mínims.
 
Andreu de Cabo, malgrat ser tècnic, sempre ha estat al costat del col·lectiu de conductors/es en defensa dels 2 dies de descans setmanal. Va estar en els piquets, va estar en les manifestacions i sempre ha defensat la causa dels conductors el que li ha comportat expedients sancionadors i, ara, aquesta sentència.

D'altra banda, durant  aquesta setmana, milers de  adhesius dels treballadors/es d’autobusos de TMB s’han enganxat i s'enganxaran  a les marquesines informant a la gent de Barcelona de l'aturada del dimecres 7 d'octubre de 10:30 a 16:30 per reclamar un bon conveni.

Font: Kaos en la red