Trobada de bestiaria a Igualada en el 20è Aniversari de Mal-Llamp

Aquest dissabte en el marc de les festes del barri de Santa Caterina d’Igualada (Anoia) i de les activitats que es realitzen del 20è aniversari.
El Grup Mal Llamp acullirà una trobada de dracs i bèsties d’arreu, que comptarà des d’una cercavila pels més petits, fins a un correfoc pels més atrevits. Així, l’amfitrió drac podrà bufar les espelmes com més es mereix. 

02/07/2009 12:08 Cultura

 

Un 7 de juliol d’ara farà 20 anys, s’iniciaven les festes del barri de Sta. Caterina amb el bateig del drac Mal Llamp. Naixia així una bèstia de grans dimensions, que era portat per una sola persona, i com a padrins tenia el Drac i la Víbria d'Igualada i el Drac de Santa Margarida de Montbui.

20 anys d'història

El Barri de Santa Caterina, Carme i travessies sempre havia destacat en la ciutat d’Igualada per mantenir l’essència pura de la festa i cultura catalana.

bestiaiiÉs possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge. Va ser així que l’any 1989, en la quarta represa de les festes de barri, els cònsols van decidir realitzar la construcció d’un drac, de grans dimensions per ser portat per una sola persona, com a bèstia popular i festiva, que juntament amb el foc, caracteritza tant la cultura catalana i mediterrània.
 
El dia 7 de juliol es van iniciar les festes del barri amb el bateig del drac de nom “Mal Llamp”, i apadrinat pel Drac d’Igualada, la Víbria d’Igua-lada i el Drac de Santa Margarida de Montbui.

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge. A partir de l’any 1991, es substitueix la indumentària bàsica (texans, samarreta vermella i barret de palla) per un vestit oficial que canvia rotundament la imatge del grup. El grup s’incrementa amb la colla de diables i el grup de grallers i tabals, i es dona a conèixer en les nombroses sortides arreu de Catalunya.

La necessitat de disposar d’un altre element de foc, més petit i fàcil de portar, va fer possible el naixement del drac “Flameus”, que va ser presentat en el transcurs del correfoc de Sant Joan de l’any 1993.

El grup “Mal Llamp” es consolida, amb dos dracs i els seus portadors, una colla de diables, un grup de tabals i gralles, un grup de pirotècnia i portadors de carro, i altres col·laboradors. S’inicia una etapa de sortides en tota mena, en actes culturals, festius i esportius, pels barris d’Igualada, per l’Anoia i comarques veïnes, per moltes poblacions arreu de Catalunya, per Fraga, Andorra i Itàlia, entre altres.

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge. L’any 2002 s’estrenen els nous vestits del grup en el correfoc de Sant Joan, amb un disseny modern, pensat per unificar totes les seccions del grup, i on l’atractiu principal són les flames de colors sobre un fons negre.  

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge. Durant vint anys, hem portat ritmes engrescadors al so del tabal, caixa, bombo i gralla, amb els diables jugant amb les espurnes de les seves forques, tot fent giravoltar els dracs escopint foc, i fent entre tots un espectacle molt característic en grans solemnitats, correfocs i cercaviles.
Programa
18h. PLANTADA DE BÈSTIES i tocada conjunta de les colles participants

19h. INICI CERCAVILA SENSE FOC.

Les diferents colles es dividiran en 2 recorreguts paral·lels des de la plaça de Cal Font fins a la plaça de l'Ajuntament, fent dues cercaviles sense foc.

Recorreguts d'anada:

1r recorregut:

Plaça de Cal Font, C/Aurora, C/Santa Caterina, Rambla nova, C/ Garcia Fosses, Plaça de la Creu, C/ de l'Argent, Plaça de l'Ajuntament.

2n recorregut

Plaça de Cal Font, C/ Aurora, C/ Òdena,C/ Custiol, Plaça Pius XII, C/ Santa Maria, Plaça de l'Ajuntament.

Recorregut de tornada:

Plaça de l'Ajuntament, C/ del Born, Plaça del Pilar, C/ Custiol, Rambla St. Isidre,  C/ St. Magí, Plaça de Cal Font.

Arribada Pl. Cal Font + Espectacle amb la participació dels antics membres del grup:

21h. SOPAR DE COLLES i ANTICS MEMBRES a la plaça de Cal Font

23h. INICI DEL CORREFOC

Recorregut: Plaça Cal Font, C/ Aurora, C/ Òdena, C/ St. Carles, C/ St. Josep, Passeig Jacint Verdaguer, Plaça Catalunya

Desprès del correfoc i un cop finalitzada l’actuació dels diversos grups pel IV Certamen de Música Jove d’Igualada, FESTA MAL-LLAMP A LA SALA, entrada gratuïta.

Per a més informació podeu consultar el web www.mal-llamp.com